CHP Hatay Gençlik Kolları’dan Suç Duyurusu

Karaman’da Ensar vakfı ve Karaman imam hatip mezunları derneğine ait öğrenci evlerinde kalan çocuklardan 45’ine cinsel istismar suçu işlenmiştir.

Karaman Gazi il okulunda öğretmenlik yapan ve Ensar vakfında görevli olması nedeni ile çocuklarla irtibat içinde olan bir kişinin cinsel istismar fiilini işlediği ve bu nedenle hakkında soruşturma başlatılarak tutuklandığı bilinmektedir. Maalesef soruşturma sadece cinsel istismar suçunu işleyenin hakkında yürütülmektedir. Halbuki kanunlar açıktır direk olarak kurumlar ve yetkililer bu durumdan mesullerdir.

Ayrıca kamuoyunda bu yetkili ve kurumların üst düzey devlet yetkilileri ile olan yakın ilişkileri sebebiyle korunduğuna dair bir algı oluşmakta ve hukuk devletine olan inancı zayıflatmaktadır. Yapılacak soruşturma ile küçüklerin kaldığı evleri kiralayan ev kiralık değilse maliki olan kişilerin tespit edilmesi ve haklarında iddianame düzenlenerek dava açılması gerekmektedir. Buna dayanarak bu suç duyurusunu tüm illerimizde eş zamanlı yapma kararı aldık. Çocuk istismarına asla ama asla izin vermeyeceğiz.

Sözde Aile ve Sosyal politikalar bakanı olan Sema Ramazanoğlu görevinin aileleri çocukları ve kadınları korumak olduğunu unutmuş olmalı ki cinsel istismar suçunu işleyen pislikleri savunarak bir kereden bir şey olmaz gibi skandal ve bir o kadar da acı verici sözü söyleme cüretini göstermiştir. Burdan sözde bakana sesleniyoruz cinsel istismara uğrayan güzelim çocukların arasında senin de çocuğun olsaydı yine öyle bir kereden bir şey olmaz sözünü söyleyebilir miydin. Birilerini koruma adına nasıl olur da çocuklara yapılanları meşru gösterirsin. İslam denilince yangında kül bırakmayan hükümet nasıl olur da diğer partilerin çocuk istismarları araştırılsın önergesini kabul etmez buna izin vermez. Bu ülkede soyguncuların ardından tecavüzcülerdemi koruma altına alınmaya başlandı birileri bize bunu açıklasın.Varılan bu noktada artık canlı bombalardan sonra tecavüzcülerden de kendimizi korumamız gerekecek. AKP hükümetinin ülkemizi getirdiği son durum ortadır. Ülkeyi yönetemeyen AKP kendi yandaşlarını ne olursa olsun koruma altına almaya çalışması bir kere daha vicdanları zedelemiştir. Bizler burdan sözde bakanı mutlaka ki bir anne vicdanı olduğuna inanarak istifaya davet ediyoruz.

Söylediği bu utanç ve bir o kadar acı verici söz ve bazılarının koruma altına alınmak istenmesi ülke tarihine çoktan kara bir leke olarak girmiştir. Bizler bu durumlar karşısında asla susmayacak gerekeni yapmaya devam edeceğiz. Çocuklar bizim her şeyimiz geleceğimiz, geleceğimizin karartılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

chp (1) chp (2)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.