“Evangelizm ve Büyük Ortadoğu Projesi” Adlı Konferans Düzenlendi

MKÜ’de “Evangelizm ve Büyük Ortadoğu Projesi” Adlı Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Türk Strateji ve Jeopolitik Araştırmalar Topluluğu tarafından ‘Evangelizm ve Büyük Orta Doğu Projesi’ konulu bir konferans düzenlendi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta ‘Türkiye’de meydana gelen ekonomik, sosyal ve siyasi olaylar dikkate alındığında, hem Türkiye istikrarsızlaştırılmaya, hem de Ortadoğu coğrafyasındaki kaos ortamına sürüklenmeye çalışıldığı görülmektedir. Bu yapılırken de direk ve doğrudan çeşitli faktörler kullanılmaktadır. Bunun bazen terör olayları, bazen de misyonerlik faaliyetleri veya evanjeliklerin desteklediği üçüncü ülkeler vasıtası ile yapıldığını anlamak zor olmasa gerektir’ dedi.

Kurtoğlu, küreselleşen dünyada ülkelerin demokratikleştirilmesi manipülasyonlarına karşı hem devlet kurumlarının hem de Türk milletinin bilinçli olması, bu bilinçle topyekûn olarak devlet ve millet dayanışması ile hiç vakit kaybedilmeksizin gereken önlemlerin alınması ve Evanjelistlerin her türlü oyunlarının etkisiz hale getirilmesi gerektiğini ifade ederek ‘özellikle küresel ekonomiyi, gücü ve politikayı yönlendirmeye çalışan evanjelik gruplara karşı stratejiler geliştirilmelidir.’ diye konuştu.

Büyük Ortadoğu Projesi ve dinler arası diyalog faaliyetlerinin gerçek amacının iyi kavranması gerektiğine vurgu yapan Kurtoğlu, evangelizmin amacının kıyamet ortamının oluşmasını kolaylaştıracak ortamın hazırlandığı düşüncesi, dinler arası diyalogla da insanların Hristiyanlaştırılması amaçlanmakta olduğunu vurguladı.

Akademisyenler ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gören konferans, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

IMG_8973

Önceki İçerikSahil Güvenlik’ten “ Deniz Ve Biz “ Projesi
Sonraki İçerikSuriyeden gelen araç patlatıldı