Okuyan İskenderun, Okuyan Gençlik İstiyoruz

İskenderun Belediyesi her yıl olduğu gibi bu senede Mart ayının son haftası olan Kütüphaneler haftasını çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.52.Kütüphane haftası münasebetiyle İskenderun Belediyesi ile İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliğinde bir dizi faaliyetler yapılacak.

Kitapların olmadığı bir dünyanın düşünülemeyeceğine vurgu yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kültürel belediyeciliğin bir gereği olarak böylesi anlamlı günlerin kutlanması gerekmektedir dedi.1964 yılından bu yana Mart ayının son pazartesi başlayan haftası “Kütüphaneler Haftası” olarak kutlanmasına İskenderun Belediyesi olarak katkı ve destek vermek istediklerini söyleyen Başkan Seyfi Dingil;”eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Kendi tarihimize baktığımız zaman, en güçlü olduğumuz dönemler, bilgiye, bilime, kitaba ve kütüphaneye önem verdiğimiz dönemlerdi.

Okuyan bir İskenderun, okuyan bir gençlik isteğimizi gerçekleştireceğiz. Bu anlayışla haftanın amacı öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmalarını sağlamaktır”dedi. Başkan Seyfi Dingil, mevcut kütüphanenin yetersiz olması nedeniyle, hemen yanında ki tarihi binanın kütüphane olarak planlandığını ve kısa bir süre içerisinde şehre daha geniş ve daha planlı bir kütüphaneye kavuşacağını belirtti.28 Mart – 03 Nisan 2016 tarihleri arasında şehrimizde kutlanacak olan Kütüphaneler haftası etkinlikleri kapsamında söyleşi, imza etkinliği, şiir ve müzik dinletisi, konferans, kitap ve resim sergisi ve açık havada kitap okuma etkinlikleri yapılacak.

kutuphane