İskenderun Genelinde kaldırım taşları boyama çalışması başladı

İskenderun Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekipler, şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda kaldırım taşlarını boyama çalışmalarına başladı.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilen İskenderun Belediyesi ekipleri, kentin dört bir yanında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kışın yağmurdan yazın ise sıcaklardan etkilenip boyaları kalkan ve silinen kaldırım taşları boyanarak yenileniyor. Sarı ve beyaz renkte boyanan bordür ve kaldırım taşları araç sürücüleri için uyarıcı olurken, cadde ve sokakların görünümüne canlılık getirmesinin yanında, temiz bir görüntü oluşturuyor.

Şehir merkezinde yayalaştırma çalışmaları ile halkın beğenisini kazandıklarını ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “bahar mevsiminin başlamasıyla birlikte şehrimizde oluşan güzelliklere güzellik katmak istiyoruz. Eski canlılığını kaybeden kaldırım ve bordur taşlarımız yeniden sarı ve beyaz boyalarla boyanıyor. Daha temiz bir şehir olması yönünde hizmetlerimizi arttıracağız.

Şehrimize ayrı bir renk katan boyama işleri tüm ana cadde ve ara sokaklarımızın boyanması ile devam edecek. İki farklı renk tonlarıyla boyanan taşlar, çevreyi güzelleştirdiği gibi araç sürücüleri ve yayalar için güvenli hale getiriliyor. Kavşak bordür taşlarında yapılan boyama çalışmasıyla birlikte kente modern, estetik ve güzellik sağlamayı düşünüyoruz. İnanıyorum ki halkımızda şehrin pırıl pırıl ve bakımlı bir görünüme kavuşması için yaptığımız çalışmayı çok önemsiyordur” dedi.

120-1