İskenderun’da Ruhsat Alımında Büyük Artış Oldu

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, belediye sınırları ve mücavir alan içerisinde bulunan işyerlerinin ruhsatlı şekilde faaliyet göstermesi için yaptığı denetimler sonucunda ruhsat alımında artış oldu.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptığı açıklamayla işyerlerinin yasalara uygun şekilde faaliyetlerini sürdürmesi için denetimlere devam edileceğini kaydederek:”son 3 aylık dönem içerisinde 250 işyeri ruhsat alımı için başvuruda bulunmuştur. Yıllık artışta bu oran % 80 civarında artış demektir. Bu vesile şehrimizin esnaf envanteri de ortaya çıkmış oluyor. Amacımız, kimseye ceza yazmak değil. Kurallara uyularak ticari faaliyetin devam etmesi ve vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde alış veriş yapmalarıdır. Zabıta olarak belediyemizin sıcak yüzünü vatandaşlarımıza göstermeliyiz.

Ekiplerimiz zaten esnaflarımıza gerekli tüm kolaylığı gösteriyor. Ancak kurallara uyulmuyorsa da gerekeni yapmakla yükümlüyüz” dedi. Yapılan denetimlerde öncelikle cezai işlemden ziyade yol gösterici olarak yardımcı oldukları esnafların bu şehrin lokomotifi olduklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Seyfi Dingil;”3572 sayılı iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin kanun ile bu kanuna dayanılarak çıkarılan iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 6. Maddesi çok açık. Belediyemizden iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı almadan ticari faaliyet yapılamaz. Ruhsat sahibi olmayan işletmeler Belediyemize gelerek işyerlerini ruhsatlandırmalılar. Kendilerine her türlü konuda yardımcı olunacaktır”şeklinde konuştu.

z (1) z (2) z (3)

Önceki İçerikHatay’da yaşlı nüfus oranı açıklandı
Sonraki İçerikDEĞİŞİM SENİNLE BAŞLASIN