İskenderun’da Sivrisineksiz Bir Yaz İçin Mücadele Başladı

İskenderun Belediyesi ekipleri, şehir genelinde sivrisinek ve haşere mücadelesine başladı. Yaz aylarında sivrisineklerin vatandaşları rahatsız etmemesi için özellikle ilçede bulunan kanalizasyon ve rögarlarda ilaçlama çalışmaları yapıyor. Yumurtlama dönemi öncesi başlatılan uygulama ile sivrisinek sorununun da önüne geçilmiş oluyor.

İlçe sınırları içerisindeki tüm mahallelerde aynı anda başlayan ilaçlama çalışmaları çerçevesinde cadde, sokak ve açık alanlar, durgun sular, rögar kapakları, dere kenarları gibi haşere üremesine uygun ortamlarda periyodik ilaçlamalar yapılacak. Sistemli mücadelenin yanı sıra vatandaşlardan gelecek olan şikayetler doğrultusunda, yerinde kontroller değerlendirilecek.

Tüm yıl boyunca devam edecek ilaçlama hizmetleri kapsamında öncelikle üreme kaynakları tespiti ediliyor. ULV cihazları ile anaç uçkunlara karşı ilaçlama yapılıyor. İskenderun’da halk sağlığını tehdit eden sinek, sivrisinek, kene, kemirgen gibi haşerelerin mücadelesinin kesintisiz süreceğini söyleyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “havaların ısınmasıyla birlikte sinekle mücadelemize başladık. Larva döneminde yapılması gereken tüm ilaçlama hizmetlerimizi kesintisiz yerine getireceğiz. Temizlik Hizmetlerine bağlı ekiplerimiz şehir genelinde haşerelerin üremesine zemin hazırlayacak her yeri, cadde, sokak ve açık alanlar, durgun sular, rögar kapakları, dere kenarlarını ilaçlayacak. Sivrisineklerin kışladığı kanalizasyon sistemleri ve binaların bodrum katları için ULV sisleme cihazı kullanılacak” dedi.

sivrisinekle mücadele (1) sivrisinekle mücadele (2) sivrisinekle mücadele (3) sivrisinekle mücadele (4) sivrisinekle mücadele (5) sivrisinekle mücadele (6)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.