BELEN’DE ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri çerçevesinde ilk program; saat 09:00’da 41.Fırka Belen Şehitler Abidesinde Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Anıta sunulması, saygı atışı, Belen Kaymakamı AYDIN’ın Şehitlik Defterini imzalaması ve dua edilmesi ile başladı.

Saat 09:30’da Bahçeşehir Koleji Konferans Salonunda hazırlanan Şehitlerimizi Anma programı etkinliği, Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, Çanakkale Türküsünün seslendirilmesi, Dur Yolcu ve Çanakkale şiirlerinin okunması, Asker uğurlaması adlı oyun, Çanakkale Savaşı konulu video sunumu, Çanakkale Destanı adlı oratoryo ile devam etti. Burada icra edilen program, günün anlamına yönelik düzenlenen okullar arası şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesi ile sona erdi.

Kaymakam AYDIN ve protokol üyeleri; Cuma namazı sonrası Kıcı Mahallesi mezarlığında bulunan Şehitlerin kabri başında mahalle sakinlerinin de iştiraki ile düzenlenen mevlüt programına katıldı. Buradaki program ise günün anlam ve önemini belirtir konuşmanın yapılması, Kur’anı Kerim tilaveti ve Kaymakamlığın yaptığı ikramla tamamlandı.

BELEN (1) BELEN (2)