“Dünyanın En Büyük Orduları, Silahları Ecdadımızın İman Gücü, Birlik Ve Beraberliğinin Karşısında Çaresiz Kaldı”

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davet ve riyaseti ile icra edilen törenle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi” takdim töreninde, Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca tarafından Sayın Cumhurbaşkanımız adına şehit ailelerine ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

17 Mart 2016 Perşembe günü saat 14.00’te Antakya Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Vali Topaca, ebediyete intikal etmiş olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak “Geçtiğimiz günlerde Ankara’da elim bir saldırı sonucu şehit olan tüm vatandaşlarımızı da bir kez daha rahmetle yad ediyor, şehit yakınlarımıza da baş sağlığı diliyorum. Şehitlik, ayetlerde de geçtiği üzere öyle yüce bir makamdır ki, peygamberlerden sonra ilk sırada gelir. Dünya hayatı bizler için o kadar önemliyken, bizler vücudumuzun bir yerine dahi en ufak bir zarar gelmemesi için tedbirler alırken şehitlerimiz, vatan için, millet için bizim en çok sakındığımız hayatlarını gözlerini dahi kırpmadan feda etmişlerdir. Bu noktada bunun en nadide örneğini, vatan sevgisi, bayrak sevgisi ve iman kuvvetini bizler Çanakkale’de gördük. İşte bizim şehitlerimiz böyle insanlardı. ” dedi.

Şehit yakınlarının acılarını anlamanın mümkün olmadığına, onu ancak yaşayanın bilebileceğine vurgu yapan Vali Topaca, Devletimizin ve milletimizin onları emanet olarak bildiklerini ifade ederek şunları kaydetti: “Onlar, en sevdiklerini vatan uğruna ebediyete uğurladılar. Bizim hem devlet olarak, hem millet olarak onlara minnet borcumuz var. Bu anlamda sık sık bu buluşmaları yaparak onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Devletin kapıları sizlere her daim açıktır.

-Bu Şerefli Madalyaları Takmak Bizim İçin Bir Onurdur-

Öyle kahraman evlatlara bu şerefli madalyaları takmak bizim için onurdur. Siz de evlatlarımızın bu madalyalarını gururla taşıyınız. Türk milletinin ilelebet payidar kalmasını sağlayan fedakarlıkların nişanesidir. Şüphesiz bu vatan için herkes bir şey yapmıştır ancak sizler evlatlarınızı, eşlerinizi, canlarınızın birer parçasını feda ettiniz.

Bir ülke şehit olmayı, gazi olmayı göze alan evlatları varsa ayakta durabilir. Millet olarak bizim neslimiz her an vatanı uğruna hayatını seve seve feda etmeye hazır evlatlara sahip. Bizim de üzerimize düşen görev, polisimize, askerimize sahip çıkmak olacaktır.” diye konuştu.

10 29