Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümünde, Vatan Uğruna Şehit Olan Kahramanlar Mezarları Başında Anıldı

Hatay Valisi Ercan Topaca, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan ve HBB Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşen anma merasimine, ilimizin dünya yatırımcılarına tanıtılması amacıyla Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM Fuarı’nda bulunduğu için katılamayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı, HBB Başkan Vekili Serdar Güven temsil etti.
VALİ TOPACA: UĞRUNA CAN VERDİĞİNİZ DEVLETİMİZİ İLELEBET YAŞATMAK BİZLERİN EN KUTSAL GÖREVİDİR
Şehitleri Anma etkinliğinde Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Vali Topaca, “Milletimizin geleceği adına en değerli varlığını feda eden sizlerin yüksek huzurlarındayız. Sizler şehadet mertebesine ulaşarak aziz milletimizin gönlünde ebediyen en yüce makama nail oldunuz. Uğruna can verdiğiniz devletimizi ilelebet yaşatmak bizlerin en kutsal görevidir. Fedakârlığınız yüce milletimiz tarafından asla unutulmayacaktır. Bugün hür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklara fedakârlıklarla sahip olduğumuz bilinciyle emanetinizi geleceğe ve yükseklere taşıyacağız. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN VEKİLİ GÜVEN, ŞEHİT AİLELERİ İLE BİRLİKTE KAHRAMANLARIN MEZARLARINA ÇİÇEKLER SUNDU
Hatay Valisi Ercan Topaca’nın Şehitlik Anıtı’na çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu. Vali Topaca’nın Anıt Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından Başkan Vekili Güven, evlatlarını vatan uğrunda feda etmiş şehit aileleri ile birlikte şehit mezarlarını ziyaret ederek çiçekler sundu.
Günün anlam ve önemi münasebetiyle vatanları uğruna şehitlik mertebesine ulaşan kahramanların ruhlarının şad olması adına mezarları başında Kur’an-ı Kerim okutuldu.

18maart (2) 18maart (3) 18maart (4)