18-24 Mart Yaşlılar Haftası Kutlama Mesajı

Dünden bugüne kültürümüzü, değerlerimizi, örf ve adetlerimizi yarına taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olan ve kazandıkları hayat tecrübeleriyle bizlere yön gösteren kıymetli büyüklerimizin “Yaşlılar Haftası” nı kutlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İnsanlar arası ilişkilerde en önemli ve temel faktör sevgi, saygı ve hoşgörüdür. Ruhun gıdası olan sevgi ve güvenin temeli olan saygı ile toplumlar gelişmişlik noktasında önemli yol kat etmekte ve bu temel unsurlar çerçevesinde yaşanabilir bir ortam geliştirmektedirler. Özellikle Türk toplumunda sevgi, saygı, merhamet ve hoşgörü gibi duygular asırlar boyu sürmüş, Türk toplumlarının tarihin her sahnesinde yerlerini almalarında önemli bir görev üstlenmiştir.

Bu manada yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, onların sıkıntılarına ortak olup, çözüm yolları aramak ve hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmak bizlere düşen en önemli görev olarak kabul edilmelidir.

Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bugünlerimizin mimarı olan saygıdeğer büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı en kalbi duygularımla kutluyor, sağlıklı, huzurlu, mutlu uzun ömürler diliyor, ellerinden hürmetle öpüyorum.

H.Hasan ÖZYİĞİT
İskenderun Kaymakamıkaymakam kabotaj

Önceki İçerikArsuz’a termik santralle darbe vurdurtmayız
Sonraki İçerikÇanakkale Geçilmez, Ölmez Aziz Şehitler