Ehdav Basın Sözcüsü Sedat BİLGİN 18 Mart Çanakkale Zaferini Kutladı

Bilgin; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı Nedeniyle yayınladığı mesajında şu sözlere yer verdi. ‘’Çanakkale Savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç vatan sevgisi dayanışma birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. Türk’ün yenilmezliğini Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir.

Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle bilinen milletimiz her türlü zorluğa karşı durmuş kanı ve canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Bu zafer aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır.

Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması huzur ve güven içinde yaşamamız milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı bağımsızlığımızın özgürlüğümüzün vatan sevgimizin birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların vatanları ve milletleri için yaptıkları fedakarlığın değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi; 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle minnet şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun.’’ dedi.

5647