Kimsesiz Çocuklar İçin

Ressam Pelin Özal Baki yıllardır kimsesiz çocukları ilham alarak ürettiği eserlerini düzenleyeceği sergi ile İskenderun’lu sanat severlerin beğenisine sunuyor.

Dörtyol’un köklü ailelerinden olan Özal ailesinin bir ferdi olan ve İskenderun’da yaşayan Pelin Özal Baki 4 yıl önce tanıştığı resim sanatına duyduğu ilgiyi yaşam tarzına uyarlayarak ürettiği eserlerini paylaşmaya karar verdi. Kendisi için bir ilk olacak serginin en büyük özelliği ise korunmaya muhtaç çocuklar yararına olması. 25 Martta İskenderun Prime Mall Alış veriş merkezi sergi salonunda açılacak olan sergiden elde edilecek gelir ise İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneğine bağışlanacak. Pelin Özal Baki yağlıboya ve suluboya olarak yaptığı eserlerin bir gün çocukların yararına kullanılabilmesi hayaliyle çalışmalarını sürdürürken tanıştığı İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği başkanı Zeynep Çakmaklı ile yaptığı istişare sonrası sergi kararı aldığını dile getiren Baki serginin başarıya ulaşması için büyük destek gördüğünü ifade etti. Serginin sosyal medyada yer bulması sonrası birçok kişinin sergiye eser ve bağışla katkı sağladığını belirten Baki “ Sergiye hazırlık sürecinde güzel yürekli insanları tanımakla mutluluk duydum tanıdığım tanımadığım birçok kişi bana eserlerini gönderdiler ve sergide yer almasını gelirinin ise bağışlanmasını istediler.

İnanın çok mutlu oldum başlattığım bir sevgi hareketinin büyümesi ve yayılması gerçekten tarifsiz bir duygu. Sergide kendime ait 40 civarında eser yer alacak ama gelen bağışlarla bu sayı bir hayli artıyor buda çok sevindirici bir durum. Eserlerin çerçeve işlerini yapan Özkan çerçevede büyük destek oluyor kendisine teşekkür ediyorum. Bu arada kızım Nil’de bu sergiye birkaç çalışması ile destek oluyor. Sergi benim için ilk kişisel sergi olmakla birlikte korunmaya muhtaç çocukların yararına olması toplumun daha çok dikkatini çekti ve bir şekilde herkes katkı sunmak istiyor böyle bir çalışmanın içerisinde olmaktan mutluluk duyuyorum ve sergiye sanata sanatçıya ödem veren herkesi davet ediyorum”
25 Mart Cuma günü 13,30 da açılacak olan sergi Cuma, cumartesi ve Pazar günü gezilebilecek.

sergi pelin özal baki  (1) sergi pelin özal baki  (2) sergi pelin özal baki  (3)