‘Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler’ Projesi Kapsamında Panel Düzenlendi

Türkiye’nin birçok şehrinde yapılması planlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler” adlı projenin tanıtım faaliyetlerinin Hatay ayağı Üniversitemiz ev sahipliğinde Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşti.

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve MKÜ işbirliği ile gerçekleştirilen panelde, proje kapsamında belirlenen, gençlere ve gelecek nesillere rol model olarak seçilmiş “Ahmet Süheyl Ünver, Ali Fuad Başgil, Ekrem Hakkı Ayverdi, Fethi Gemuhluoğlu ve Mahir İz” tanıtıldı.

Programda konuşan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, “Bu program bize teklif edildiğinde memnuniyetle karşıladık. Çünkü geçmişte iz bırakan kişilerin gelecek nesillere aktarılması lazım. Üniversitelerin de diğer kurumlarla işbirliği yapması zorunludur. Bu önemli bir konu. Burada herkese düşen bir vazife vardır.” şeklinde konuştu.
Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de, ‘Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler’ projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığınca başta İstanbul, Bursa, Konya ve Erzurum’da gerçekleştirilmesinin planlandığını fakat projenin çok büyük ilgi görmesinden dolayı kapsamının genişletildiğini, Türk toplumuna yön veren, gençliği aydınlatan fikir adamlarının bu programlar vesilesiyle gençlere tanıtılacağını vurguladı.
Konuşmaların ardından Doç.Dr. Ahmet Gündüz, Yrd.Doç.Dr. İsa Kalaycı, Yrd.Doç.Dr. Süleyman Hatipoğlu, Yrd.Doç.Dr. Haydar Çoruh ve Yrd.Doç.Dr. Olcay Özkaya Duman’ın konuşmacı olarak yer aldığı Şehir İnsan Medeniyet Köprüsü: “Örnek Kişilikler” paneli düzenlendi. Paneli, davetlilerin yanı sıra akademisyenler ile öğrenciler ilgiyle takip ettiler.

mkü (1) mkü (2) mkü (4)

Önceki İçerikCulha, MIPIM Fuarı’nda
Sonraki İçerikDörtyol Belediyesi’nden Temiz Çevre Hassasiyeti