18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 101.YILDÖNÜMÜ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale’de kutsal değerleri uğruna, tüm olumsuzluklara karşı canı pahasına çarpışan kahraman ordumuz ile yüce milletimiz, kara ve deniz savaşlarında düşman kuvvetlerine “Çanakkale Geçilmez” dedirterek, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip, vatan ve bayrağına sahip çıkmıştır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu büyük zafer, Mehmetçiklerimizin ve yüce milletimizin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtı olmuştur.
Ülkemizin gelişip büyümesinden, demokratikleşmesinden rahatsız olan bazı çevrelerin huzurumuzu bozmaya çalıştığı aşikârdır. Fakat her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerimiz bu çevreler ve onların işbirlikçilerine karşı şeref, azim ve gayretle vatanını korumaya devam etmekte ve bu uğurda gerekirse canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşmakta veya kahraman bir gazi olmaktadırlar.
Aziz Şehitlerimiz, tarihin her döneminde gösterdiğiniz eşsiz kahramanlıklar, tarihe altın harflerle yazdırdığınız destanlar, hürriyet ve istiklal uğruna sergilediğiniz ulvi ruh örnekleri, bizler için her zaman gurur ve onur kaynağı olmuştur.
Bizler millet olma bilinciyle, yokluk içinde bile “Çanakkale Geçilmez” dedirten sağlam bir bilincin ve ruhun mirasçılarıyız. Bize bırakılan bu mirasa sahip çıkarak, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurunu canlı tutacak ve yücelteceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; Bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve tazimle anıyorum.
H.Hasan ÖZYİĞİT
İskenderun Kaymakamı