İste’de “Mehmet Akif’i Anlamak” Konulu Konferans Düzenlendi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Konferans Salonu’nda Öğrenci Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, öğretim üyeleri, personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Salonu dolduran dinleyiciler programa yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, milli değerlerimizin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini ve milli şairlerin dizelerinin aslında hayatımıza yön veren önemli mesajlar içerdiğine dikkat çekti. Konuşmasının ardından Rektör Dereli, Abdüsselam Semre’ye çiçek takdiminde bulundu.

Düşünür-Yazar Abdüsselam Semre ise İskenderun Teknik Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, organizasyonda emeği geçen gençlere teşekkür etti. Konuşmasında Milli Şairimiz Mehmet Akif’i anlamak için eserlerinde sıkça dile getirdiği tasavvufi öğretileri dikkate almak gerektiğini kaydeden Abdüsselam Semre, Akif’in en önemli özelliklerinin; “kendi olmak”, “başkasına benzememek” ve “inandığı gibi yaşamak” olduğunun altını çizdi.

Konferans sonunda dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Abdüsselam Semre, özellikle İstiklal Marşı’nın satır aralarındaki sırları anlattı. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından konferans sona erdi.

İste’de “Mehmet Akif’i Anlamak” Konulu Konferans Düzenlendi DSC07784-2

Önceki İçerikADAY ÖĞRETMENLER KAYMAKAM AYDIN’I ZİYARET ETTİ
Sonraki İçerikHekimliği Kutsal Sayan Nokta, İnsana Hizmet Merkezli Oluşudur