Başkan Savaş’tan İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Başkan Savaş yayımladığı mesajda;
“Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızı yazarak, yurdumuzun birçok yeri işgal altındayken kadını, erkeği, çocuğu ve askeri ile tüm Türk halkının zafere olan inancını ortaya koymuş ve Türk milletine cesaret vererek ve duygularını harekete geçirmiştir.
Zor şartlar altında vatanın bir karış toprağını dahi düşmana teslim etmemek için tarihte derin iz bırakan bir mücadele ortaya koyan Türk Milleti, İstiklal Marşı ile bağımsızlığa olan inanç ve kararlılığını tüm dünyaya haykırmıştır”.
“İSTİKLAL MARŞI, TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZLIK SAVAŞINI ÖLÜMSÜZLEŞTİREN EŞSİZ BİR ESERDİR”
“Bizlere düşen görev milli ve manevi değerlerimizi kaybetmeden bayrak ve vatan sevgisini daima diri tutmaktır. İstiklal mücadelesi vererek bağımsızlığımızı kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu vatanın da ne kadar zor şartlar altında kazanıldığı bilincini çocuklarımıza aşılamalıyız.
Bundan sonra da İstiklal Marşı’nda bulunan manevi değeri milletimizle beraber aynı azim ve şuurla geleceğimizi inşa etmek için çalışacağız. Ecdadımızın emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkacağız.
Bu düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde(TBMM) kabulünün 95.yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.