Arsuz’lulara Ulaşımda Rahat Nefes Aldıracak Köprü Bitme Aşamasında

ZİLLİ DERESİ ÜZERİNDEKİ KÖPRÜYE 200 METRE UZUNLUĞUNDA VE 1 METRE YÜKSEKLİĞİNDE KORKULUK
Hatay’ın turizm potansiyeli en yüksek ilçesi olan Arsuz’un birçok mahallesini birbirine bağlayacak ve ulaşımda sağlayacağı rahatlıkla vatandaşları ulaşım çilesinden kurtaracak köprünün tehlike arz eden kenarlarına 200 metre uzunlukta ve 1 metre yükseklikte demir korkuluk montajı gerçekleştirdi.
Gerçekleşen şiddetli yağışlar ve taşkınların etkisiyle birkaç yıl önce deforme olan ve daha sonra da yıkılan eski köprüye hemen müdahale eden HBB, ürettiği proje sonrasında yapımına başladığı yeni köprü sayesinde ilçe sakinlerinin ve ilçeye akın eden yerli- yabancı turistlerin, mahalleler arasında güvenli ve pratik bir ulaşım sağlayabilmelerine vesile olacak.
İNŞA AŞAMASINDA SONA YAKLAŞILAN KÖPRÜ, EN AZ 7 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK
İnşa çalışmaları hızla süren yeni köprünün, Çengen Mahallesi’nden başlayıp Madenli, Üçgüllük, Akçalı, Hacıahmetli, Höyük ve Höyük Avcılar Suyu karayollarına alternatif bir yol güzergâhı oluşturması bekleniyor.
ARSUZLULAR, HİZMETLERİN ÖNCÜSÜ BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ
Arsuz ulaşımına rahat bir nefes aldıracak köprü çalışmalarında sona gelinmesi ve Zilli Deresi’nde yapılan çevre düzenlemeleri ile duydukları memnuniyeti dile getiren Arsuzlular, çalışmaların öncülüğünü yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

arsuz köprü (1) arsuz köprü (2) arsuz köprü (3) arsuz köprü (4) arsuz köprü (5)