Türkiye Gençlik Konseyi Hatay İl Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için emekçi kadınlara karanfil dağıtarak kutladı

Türkiye Gençlik Konseyi Hatay İl Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için emekçi kadınlara karanfil dağıtarak kutladı.

TGK Hatay İl Başkanı Kasım Bağdu ve yönetim kurulu üyeleri basın açıklaması yapıp ardından çalışan emekçi kadınlara sokak sokak gezip karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutladı.

Biz gençler kadınlara yapılan her türlü cinsel istismar ve şiddete karşıyız. Kadınlar bir toplumun en önemli değer unsurlarındandır. Diyen Türkiye Gençlik Konseyi Hatay İl Başkanı Kasım BAĞDU “Kadının toplumdaki yerini küçük görmek, kadını ötekileştirmek, geleceğin aydınlığını değil, cehaletini ve karanlığa gömülmesine yol açar. Kadınlarımız ne kadar eğitimli olursa, onların yetiştirdiği genç nesil de o kadar eğitimli ve geleceğe güvenle bakan bir nesil olacaktır.

Bir toplumun kadına ve insana bakış açısı, aynı zamanda insanlığa ve uygarlığa verdiği önem ve değerinde göstergesidir. İnsanlar cinsiyetleri ile değil, onurlu mücadeleleriyle değerlendirilmelidir. Emekçi kadınlarımız sadece bir gün değil her zaman hatırlanmalı. Bu önemli günde toplumun geleceğine yön vereceğine inandığımız kadınları, erkeği ile omuz omuza verdiği onurlu yaşam mücadelesinde daha etkili, daha barışçıl, daha demokratik, daha özgür görmeyi arzu ediyor, tüm kadınlarımızın kan ve gözyaşının olmadığı yarınlar diliyoruz” dedi

IMG-20160308-WA0028