Samandağ Belediyesi Bisiklet yollarının yapılmasıyla ilgili çalışma başlattı

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir talimatları doğrultusunda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bisiklet yollarının yapılmasıyla ilgili çalışmalara başladı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir yapmış olduğu açıklamada , Bisiklet yol güzergahları belirlendikten sonra bisiklet yollarının yapımına başlanacağı bildirildi. Amaç, sağlıklı çevre ve sağlıklı insan, sağlıklı toplum inşa edilmesi.Sürdürülebilir bir şehirde ve mutlu bir gezegende yaşarsınız.Bisiklet “çevre dostu” bir ulaşım aracıdır. Gaz salımı sıfırdır. Bisikletle yapılan yolculuklar hava kirliliğine ve küresel ısınmaya yol açmaz.
11 km’lik bir yolculukta, gaz salımının % 90’ı motor ısınmadan önceki ilk 1.5 km’de açığa çıkmaktadır ve araba yolculuklarının % 40’ı 3 km’nin altındadır. Kısa araba yolculuklarını bisiklet yolculuğuna çevirmek küresel ısınmaya yol açan gazları azaltmak için mükemmel bir yoldur.

Kullandığımız araç, çevre üzerinde, tüketici olarak yaptığımız herhangi bir seçimden daha büyük etki yaratmaktadır.Bisiklet kullanmak dışa bağımlı petrol talebini azaltır.Bisiklet araba, kamyon vs.’den çok daha az yola ihtiyaç duyar. Bisiklet kullanımının artması, yol ve otoyol ihtiyacını, dolayısıyla açık alan ve yabani hayat tahribatını azaltacaktır.Bir arabanın kapladığı alana 15 bisiklet park edilebilir. Daha az otopark, daha çok park ve açık alan demektir. Bisiklet neredeyse hiç gürültü yaratmaz. Araba homurtusu olmadan, kuşların ve rüzgarda hışırdayan yaprakların sesini duyarak yolculuk yapmak çok keyiflidir.Otomobiller her yıl on binlerce insanı ve hayvanı öldürmekte veya sakat bırakmaktadır. Bisiklet zararsızdır.dedi.

bisiklet