Ekonomide kadının gücü yadsınamaz

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Türkiye’nin geleceğine, üretim ve ihracatın büyümesine katkı sunan kadınlar ile çeşitli nedenlerle cezaevinde bulunan kadınları da unutmadı. AGM Otomotiv’in ardından FİLMAR Filtre Ailesi’nin hünerli ve emekçi kadınlarını ziyaret eden Culha çiftine, başkan yardımcısı Ali Yavuz , CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ile CHP’li kadınlar da eşlik etti.

AGM Otomotiv’de Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Çalışkan, Genel Müdür Macit Karadaban ve İdari İşler Müdürü Ender Tutuşmuş tarafından, FİLMAR Filtre’de ise Muhasebe Müdürü ve İşletme Vekili Celal Tekil ile İnsan Kaynakları Sorumlusu Gürkan Köybaşı tarafından karşılanan Başkan Nazım Culha ve beraberindekiler fabrikaların üretim sahalarını gezerek, emekçi kadınlara karanfil ve günün anısına özel olarak yaptırılan parfümleri hediye etti.

Yetkililerden tesisiler, üretim ve filtre çeşitleri hakkında bilgiler alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçe sınırları içerisinde bulunan filtre fabrikalarının bölgeye ve istihdama sağladığı katkılara dikkat çekti.
Filtre sektörünün bölge ekonomisi için önemli bir pazar olduğunu dile getiren Başkan Culha, kadınların üretimden gelen gücünü kullanmasının çalıştıkları kurumu başarıya taşıdığına ve kadın elinin değdiği her türlü çalışmanın da başarıya ulaşacağına inandığını belirterek, kadın istihdamının artmasını talep etti.
AGM Otomotiv ve FİLMAR Filtre’nin Arsuz için gurur duyulacak iki büyük eser olduğunu belirterek, bu tesisleri ilçeye kazandıran AGM Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Göçmen ve FİLMAR Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Saçan’a da istihdama katkılarından dolayı teşekkür eden Arsuz Belediyesi Başkan Nazım Culha, Çevreci Tesis Ödülü alan FİLMAR Filtre’yi de çevre yatırımlarından dolayı ayrıca tebrik etti.

arsuz (1) arsuz (2) arsuz (3) arsuz (4) arsuz (5) arsuz (6) arsuz (7)

Önceki İçerikKadınlar, 365 gün değer görmeli
Sonraki İçerikİskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Açıklaması