Kadınlarımızın Ürettikleri Ev Ekonomisine Katkı Vermeli

İskenderun Belediyesi Sanat Galerisinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel “Kadınlar El Emeği ”sergisi açıldı. Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen serginin açılışına İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü Suat Nesim Sarı, İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaban ile çok sayıda kadın davetli ve vatandaşlar katıldı. Şehirde bulunan Belediye Kadın Kültür Merkezleri ile Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kursiyerlerin ürettiği çeşitli sanatlardaki değerli el emeği göz nuru eserleri vatandaşların beğenisine sunulacak.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil şehirde bulunan kadınların ev ekonomisine katkılarına yönelik çeşitli kurslar açtıklarını ifade ederek şimdi sıra sergi merkezlerini kurmaya geldi dedi. Üretimlerin artık istihdama ve ekonomiye katkı vermesi gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ”gördüğüm kadarıyla sergide takıdan ev eşyasına birbirinden kaliteli ve farklı el emeği göz nuru ürünler var. Sergi aracılığıyla, kadınlarımız büyük emekle ürettiği ürünleri halkımızla buluşturuyor. Bizde İskenderun Belediyesi olarak şehir merkezinde belirlediğimiz alan üzerinde sergi çarşısı gibi bir yer oluşturacağız.

Çalışmalarımız devam ediyor. Kadınlarımızın gerçekten böylesi bir yere ihtiyacı var ”şeklinde konuştu. Toplumsal yaşamın her kademesinde kadına çok önemli görevler düştüğünü ve toplumun temelini kadınların oluşturduğu ifade eden Başkan Seyfi Dingil, “İskenderun’da kadınlarımızı Kültür Merkezlerimiz aracılığıyla sosyal ve ekonomik hayatın içine çekmekten, onları kentlerin yönetiminde söz sahibi bireyler haline dönüştürmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kursiyerlerimizin ürettiklerini fuarlar ve özel sergilerle tüketiciye ulaştırıp hem ekonomilerine katkı sağlıyor hem de el emeği ürünlerini halkımızın beğenisine sunuyoruz” dedi. Kadınların El Emeği sergisine katılan Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil ise, kursiyer kadınlarla bir süre sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi.

8 mart (1) 8 mart (2) 8 mart (3) 8 mart (4) 8 mart (5) 8 mart (6)

Önceki İçerikHatay Genelinde 3.213 araç sürücüsüne İdari Para Cezası uygulandı
Sonraki İçerikHatay’da Göçmen Kaçakçılığına Yönelik Yürütülen Çalışmalar Açıklandı