“Koca Ciğer Projesi” Dörtyol’ da tanıtıldı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından akciğer kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan “Koca Ciğer Projesi” Dörtyol’ da tanıtıldı.
Dörtyol Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığınca başlatılan program çerçevesinde halkı bilinçlendirmek amacı ile proje kapsamında Palerium Dörtyol Kaymakamlık binası girişine açıldı burada kurulan stantta akciğer maketi aracılığıyla vatandaşlara akciğer kanseri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Dörtyol Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Sinan Dinçer Ayyıldız “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülen Koca Ciğer Maketi kapsamında kanser taramaları ve akciğer kanseri ile ilgili bilgilendirme amaçlı, koca ciğerimiz halkımıza hizmet vermektedir” dedi.

Kurulan stantta sigara dumanına maruz kalmanın akciğer kanserinin en önemli nedeni olduğunun altı çizen Ayyıldız;, akciğer kanseri ile mücadelede en doğru, en temel yaklaşımın ise sigara kullanmamak ya da bırakmak olduğu vurguladı,
Stand ta Dr. Eser Taman ve Sağlık personelleri tarafından Akciğer kanseri hakkında bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı
Maket vatandaşlar tarafından da ilgi ile incelendi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı  (1) Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı  (2) Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı  (3)