İskenderun Belediye Meclisinden Esnafa İndirim

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere toplandı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan meclis Mart ayı oturumlarını tamamlamış oldu.

Gündemin 1.maddesinde bütçe komisyon raporunun görüşülmesi neticesinde Belediye Spor Kompleksleri ücretleri yeniden belirlendi. Buna göre saha ücretleri günlük vatandaşlara 40 TL, turnuva amaçlı veya diğer kullanımlarda ise 50 TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 2.maddesinde yer alan 2016 vergi, resim, harç tarifesi ile ilgili olarak hazırlanan plan bütçe komisyon raporu oylandı. Yapılan oylama neticesinde izin karşılığında kaldırım ve cadde işgal harçları yeniden değerlendirilerek oy birliği ile esnaflara indirim yapıldı. Metrekare olarak hesaplanan harçlar, E-5 altı işyerleri için 0.50 Krş,E-5 üzeri işyerleri için 1 TL,Sahil bulvarında bulunan işyerleri için 2 TL olarak kararlaştırıldı.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,şehir genelinde esnafların bu konuda sıkıntı yaşadıklarını,yasa gereği metrekare hesaplamasından kaynaklı yeni harç miktarlarının esnafı zorladığını bildikleri için böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi.Başkan Seyfi Dingil,esnafın yanında yer almanın,esnafa kolaylık sağlamanın kendilerince öncelik olduğuna vurgu yaparak şehri belediye esnaf işbirliğinde ileri taşıyabileceklerini ifade etti.

Meclisin son gündem maddesi ise sözlü önerge hakkındaki imar komisyon raporu görüşüldü.Adliye kavşağına yapılan alt geçide ortak bir isim kararının tavsiye niteliğinde Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi kararlaştırıldı.Meclis yeni düzenlenen yol için “Üniversite Kavşağı” isminin verilmesi yönündeki kararını oy birliği ile kabul etti.

99-3

Önceki İçerik96/1 Tertip Erler Yemin Etti
Sonraki İçerikİskenderun, Arsuz ve Belen’de Haftasonu Elektrik Kesik Olacak