Erkekler, Kadın Hakları İçin Yürüyecek

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın önderliğinde, Hatay Kent Konseyi’nde alınan karar ile Birleşmiş Milletler(BM) tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olarak kabul edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde erkekler kadınlar için yürüyüş gerçekleştirecek.

SADECE BİR GÜN DEĞİL, HERGÜN “KADIN İNSANDIR, ERKEK İNSANOĞLU” ANLAYIŞI

İnsan haklarının temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanması amacıyla kutlanan bu anlamlı günde, birçok belediye personelinin muhtarların ve gönüllü vatandaşların katılım göstereceği yürüyüş, 8 Mart Salı günü saat 09.00 ile 10.00 arasında Vali Ürgen Alanı’nda başlayarak, Anıt Alanı’na doğru devam edecek.

HBB, HATAY’DA İLK OLACAK BİR ETKİNLİĞE DAHA İMZA ATACAK

Kadına şiddet, ve kadını ikinci sınıf vatandaş olarak değerlendirme temelinde gerçekleşen kadın hakları ihlallerine dikkat çekmek için ilk kez bu tür bir etkinlik gerçekleştirecek olan Hataylı erkekler, Merhum Halk Ozanımız Neşet Ertaş’ın hafızalara kazınan “Kadın insandır, erkek insanoğlu” anlayışının toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında hakim bakış açısı olması için duyarlılık örneği sergileyecek.

Kadın haklarını ve kadın haklarının korunmasını savunulacağı bu anlamlı etkinliğe, Hataylı tüm duyarlı erkeklerin katılması bekleniyor.

image