Başkan Savaş’tan Dünya Kadınlar Günü Mesajı

KADINA YÖNELİK ŞİDDET, AYRIM VE İSTİSMAR SON BULMALI

Başkan Savaş mesajında, ailenin temelini oluşturan ve toplumsal yapının en önemli unsurlarından olan kadınların daha huzurlu ve güvenli bir dünyada yaşaması temennisinde bulunarak, “Bugün kadınların özgürlük, eşitlik mücadelesine, yaşam haklarına ve çalışma koşullarına dikkat çekmek açısından çok önemli ve anlamlı bir gündür. 8 Mart, kadına yönelik şiddetin, toplumsal cinsiyet ayrımcılığının ve cinsel istismarların yaşanmadığı bir dünya için bir kez daha kadınların sesine ses olduğumuz gündür.

CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇSELLEŞTİRİLMELİ

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aydınlanma, ilerleme ve gelişmenin en önemli koşullarından bir tanesinin kadınların özgürleşmesidir. Bu nedenle cinsiyet eşitliği bilinci içselleştirilmeden hiçbir alanda ilerleme kaydetmek mümkün olmayacaktır. Bizler hem özel yaşamımızda hem de iş dünyamızda adımlarımızı bu bilinçle atıyor, kadınlarımızın sosyal, eğitsel, kültürel ve siyasal yaşama katılımını arttırmak amacıyla yoğun çaba harcıyoruz.

BARIŞA, UMUDA VE HUZURA EL ELE YÜRÜMELİYİZ

Bu duygu ve düşüncelerle, kadına yönelik şiddetin son bulduğu, güvenli ve huzurlu bir dünyada; barışa, umuda ve tüm güzelliklere kadınlarla el ele yürümek dileğiyle Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Önceki İçerikArsuz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı
Sonraki İçerikBüyükşehir Atıl Bölgeyi Rekreasyon Alanına Çevirdi