Ruhnevaz İskenderun’da Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı akademisyenleri, öğretim elemanları ve müzisyenlerden oluşan “RUHNEVAZ” müzik topluluğu, İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda seslendirdiği birbirinden güzel Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserleriyle sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Konsere, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile her iki üniversitenin Rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, idari çalışanlar öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, konser sonunda RUHNEVAZ Müzik Topluluğu’na teşekkür ederek, GAÜN TMDK Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Tatyüz’e çiçek takdim etti. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da, konser sonunda kısa bir teşekkür konuşması yaptı.
Gaziantep Kültür Müdürlüğü’nün desteğiyle kurulan ve adını Farsça’da ruha hitap eden, ruh okşayan anlamına gelen ve Türk müziğinde bir makam olan Ruhnevaz’dan alan ‘RUHNEVAZ Müzik Topluluğu’ farklı kültürlerin ezgilerini kendilerine has bir yorumla dinleyenlerin beğenisine sunuyor. Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da tanınan ‘RUHNEVAZ Müzik Topluluğu’ konserlerinde yerel halk dansları ile süsledikleri performansları ile ayakta alkışlanıyor.

istek (1) istek (2) istek (3) istek (4) istek (5)