5. Meslek Komitesi Turan Soylu Başkanlığında Toplandı

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası 5. meslek komitesi olan beyaz eşya ve mobilya grubu, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Komite Başkanı Turhan Soylu başkanlığında önceki gün toplantı yaptı.
Meslek komitesi içerisindeki dayanışmayı sağlamak, üyelerin sorunlarını paylaşmak ve çözüm üretmek adına gerçekleştirilen toplantıya Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Talay, Oda Genel Sekreteri Ahmet Karapür, Komite başkan vekili Metin Hüseyin Baytar, komite üyeleri Hüseyin Soylu, Mustafa Tufan, Süleyman Soylu, beyaz eşya ve mobilya grubu ile kuyumculardan oluşan oda üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Oda Genel Sekreteri Ahmet Karapür; “Yaptığımız titiz çalışmalar neticesinde Türkiye ve Bölgemizde ayrıcalıklı bir yeri olan odamızın geçtiğimiz günlerde akreditasyon çalışmalarını da nihayetlendirerek 5 yıldızlı oda konumuna geldik. 2018 yılına kadar odamızın yapacağı tüm faaliyetlerin bir planlamasını yaptık. Bu planlamamızın bir kitapçık olarak basımı yapılıyor. En kıza zamanda bunu sizlerle de paylaşacağız. 2015 yılı içerisinde, ki önümüzdeki yıllarda da devam edecek şekilde yılda iki defa üyelerimize yönelik yurt içi ve yurt dışı olmak üzere fuar ve organizasyonlara katılım sağlayarak bilgi, birikim ve teknolojik gelişmelerin takip edilmesini ve ilçemize getirilmesini sağlıyoruz. Bunların yanı sıra bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının yaşadığı sorunlarla ilgili olarak raporlar tanzim edip ilgili yerlere ulaştırıyor ve çözümü konusunda çalışmalar yürütüyoruz.” Dedi.

5. Meslek Komitesi Olan Beyaz Eşya ve Mobilya Grubu Komite Başkanı Turhan Soylu’da ülke ekonomisinin ve komşu ülkelerle olan sorunların sanayici ve işadamları üzerinde yıkıcı bir etkisinin olduğunu belirterek yaptığı açıklamada; “Bir olmak, birlik olmak, birlikte hareket etmek ve dayanışma içerisinde olmak mecburiyetindeyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu şu zor zamanlarda dayanışmaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Sadece kendi meslek kolumuzla değil, diğer meslek kollarında da yaşanan sıkıntılar bizleri dolaylı da olsa etkiliyor. İşte bu gün burada bu sorunları tartışıp birlikte çözüm yollarını üretmek adına bir araya geldik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Talay ilişkilerin güçlenmesi, sektörün sorunları ve ikili istişareler yapılması için toplanan üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Oda hizmet binamız tüm meslek komitelerine ve üyelerine en iyi şekilde hizmet vermeye hazır ve açıktır. Sanayici ve esnafımızın refahı ilçemizin, bölgemizin ve ülkemizin refahıdır. Sorunsuz çalışan sanayi ve esnaf sorunsuz yaşayan bir ülke demektir. Biz sanayici ve işadamlarımızın her türlü sorun ve sıkıntısını ilgili bakanlık düzeyinde çözümü için mücadele eden bir yapı oluşturduk. Bölgesel olarak yaşanan hangi sorun varsa bize iletin bir komite oluşturarak hangi bakanla alakalı ise randevusunu alıp gitmeye ve sorunun çözümü için mücadele etmeye hazırız.”dedi.
Üyeler daha sonra sırasıyla kendilerini tanıtarak sektörlerindeki sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

ES 073

Önceki İçerikObatürk Oğuzbayındır Akkoyun Türk Birliği Başkan Savaş’ı Ziyaret Etti
Sonraki İçerikMKÜ Spor Tesisleri Yenilenerek Hizmete Girdi