Hatay’a Uygun Toplu Taşıma Araçları İçin Denemeler Başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) il genelinde trafiği rahatlatmak ve araç yoğunluğunun düşürülerek sirkülasyonun sağlanması amacıyla toplu taşımayı teşvik edecek çalışmalar gerçekleştiriyor.
Ulaşım Ana Plânı doğrultusunda devam eden Hat Optimizasyon Çalışmaları kapsamında HBB, test amaçlı olarak getirdiği araçların fizibilite raporlarını oluşturmaya başladı.

ŞEHİR TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK TOPLU TAŞIMA ARACI ÖZENLE SEÇİLECEK

HBB’nin trafiği rahatlatma anlamında başlattığı denemelerde, araçların manevra kabiliyeti, yol tutuşu, gürültü seviyesi, motor performansı, Km başına yakıt tüketimi, yola uygunluğu, süspansiyon sistemi, engelli vatandaşlara uygunluğu, garanti süresi vb. konularda çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Test amaçlı olarak getirilen araçların fizibilite raporlarının sonuçlanması ile şehir yapısına en uygun aracın belirleneceğini belirten yetkililer, iki ay içinde 30 adet aracın HBB bünyesine dahil edileceğini ve bu bağlamda şehir trafiğinin rahatlatılması noktasında bu otobüslerin çözüm olabileceğini ifade ettiler.

VATANDAŞLARIN İHTİYACINI KARŞILAYAN BİR TOPLU TAŞIMA MODELİNİN TEMELİ ATILACAK

HBB’nin alacağı araçların toplu taşımaya dahil olması ve Toplu Taşıma Hat Optimizasyon çalışmaları ile Hatay genelinde toplu taşıma güzergâh yapısının değiştirileceğine vurgu yapılırken, belirlenen kalite standardında vatandaşların toplu taşıma ihtiyacını karşılayan bir toplu taşıma modelinin temelinin atılmaya başlandığı ifade edildi.

HBB Ulaşım Dairesi Başkanı M. İkbal Polat konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlimizde yaşanan trafik yoğunluğunun düşürülmesi ve toplu taşıma ile tek araçla daha fazla insanın ulaşım sağlaması noktasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’tan aldığımız talimatlarla çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın daha ekonomik ve konforlu seyahat etmeleri için çalışmalarımız sürecek” dedi.

büyükşehir (1) büyükşehir (2) büyükşehir (3)