”Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde” projesi

Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında sürdürdüğü ”Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde” projesi devam ediyor.
Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Proje kapsamında eğitimlerin yapıldığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gelerek eğitime katıldı.

Dörtyol Kaymakamı Soytürk burada yaptığı açıklamada 9 ay olarak planlanan Projenin aksatılmadan devam etmesi sevindiricidir Sezon içerisinde narenciye kesim işçilerimizin de eğitime alınmaları tamamlandı.Bu kapsamda narenciye kesim işçilerine, ürünün toplanmasından paketlenmesine kadarki süreçle ilgili eğitim verildi uygulamalı dersler sona erdi ” dedi.
Proje süresi içerisin de üreticilere de bahçe bakımı konusunda eğitim verileceğini belirten Soytürk, Yeni proje çalışmaları da yapılacağını” da sözlerine ekledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal ise İlçede 80 bin dönümde narenciye yetiştirildiğini, yaklaşık 400 bin ton ürün elde edildiğini vurgulayarak ” proje sayesinde bilinçli üretim yapılmaktadır 115 bin lira bütçeli proje ilçe ekonomisine de önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.
dörtyol (1) dörtyol (2)

Önceki İçerikHatay’a Uygun Toplu Taşıma Araçları İçin Denemeler Başladı
Sonraki İçerikDörtyol ve Erzin’de Deprem Meydana Geldi