Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen Törenle Anıldı

Hatay’ın Anavatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, ölümünün 36. yılında törenle anıldı.

03 Mart 2015 Perşembe günü saat 10.00’da Valilik bahçesinde gerçekleşen törene Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra, Sayın Sökmen’in yakınları, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Dr. Cemal Turan, Vali Yardımcıları, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın Valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na ve Tayfur Sökmen’in anıtına çelenk koymasıyla başlayan tören; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonu’nda devam etti.

Burada konuşan Sayın Topaca, Devletin kuruluşunda ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ilhakında tarihi bir görev üstlenmiş olan Tayfur Sökmen’i ve onun arkadaşlarını rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, ‘’O dönem içerisinde yapılan bir mücadele ve neticesinde Anavatan’a ilhak çok önemli bir konudur. Bugün burada birlikteysek bu birliktelik Tayfur Sökmen ve arkadaşlarının sayesindedir. Kurtuluş Savaşı’nı nasıl Anadolu’nun değişik yerlerinde yapmışsak aşağı yukarı benzer bir mücadele de 1918 yılından 1938’lere kadar burada olmuştur. Tabi arada bir fark var. O dönemde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Kırk asırlık Türk yurdu ecnebi elinde kalamaz.’ sözünün desteğini arkasında hissetmek suretiyle bu birlikteliği sağlamıştır.’’ dedi.

01 08