Karayollarına, Dünya Botanik Park Örnekleri Tesis Edilecek

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şehir parkı olacak eski karayolları arazisi üzerinde incelemelerde bulundu. Başkan Seyfi Dingil, çalışmaların son durumu hakkında bilgi alırken yapılması gerekenler konusunda da talimatlar verdi.55 Bin metre2 alan üzerine Türkiye’nin en güzel parklarından birisini yapma gayreti içerisinde olduklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil şunları söyledi; ”eski karayolları arazisi üzerine yapmayı planladığımız park için proje ihalemizi tamamladık.

Oldukça geniş alanı kapsayacak olan şehir parkında halkımızın dinlenmesine yönelik peyzaj çalışmalarının yanı sıra kültürel ve sosyal tesisler yapılacak ”dedi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nü yasasının zorluğuna dikkat çekerek bu arsanın zor bir süreçten sonra İskenderun halkına kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil her türlü detayı düşünerek hareket ettiklerini söyledi.

Başkan Seyfi Dingil, göreve geldikleri 2014 yılından itibaren yeşil alanlar ve parkların sayısında önemli bir artış olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bizim dönemimizde, yeşil alanlar iki kat artırılmıştır. İnşallah ileride daha büyük parklar da yapacağız. Karayolları arsası üzerine yapacağımız şehir parkında şehrin birçok ihtiyacı da karşılanmış olacak. Park altına yapılacak 1500 araçlık otopark bölgenin otopark sorununa çözüm olacak ve aynı zamanda görüntü kirliliğine de önlem olacaktır. Yine park içerisinde yapılacak kültür merkezi aracılığı ile şehrimizde toplantı ve kongre salonu ihtiyacı giderilecektir. Bu yapılar yapılırken yeşil doku korunacak, peyzaj çalışmaları ile dünya botanik park örnekleri tesis edilecektir ”dedi.

96-1 96-3