“Muammer Muammer” İskenderun’da Ayakta Alkışlandı

Orhan Kemal’in yazdığı, Erman Canatan’ın oyunlaştırdığı “Muammer Muammer” adlı iki perdelik müzikli komedi 26 Şubat suaresi ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda tiyatroseverler ile buluştu. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen İskenderun suaresine ilgi çok büyüktü. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ile İTSO Yön. Kur. Başkanı Levent Yılmaz da oyunu izleyenler arasındaydı. İSTE öğretim elemanları, idari personeli ve öğrencileri ile İskenderun halkının yoğun ilgi gösterdiği tiyatro gösterisi sık sık alkışlarla süslendi. Oyun, seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Suarenin ardından İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, oyunda “Muammer” karakterini canlandıran Gökhan Doğan ve “Muammer” karakterinin ilk eşini canlandıran Burçin Börü’ye çiçek takdim ederek; emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Rektör Dereli, İskenderun’un sanayi, turizm ve eğitim kenti olmasının yanında sanatsal ve kültürel etkinliklerle de anılması için, İSTE olarak gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydederek; “Devlet Tiyatrolarının İskenderun’da sürekli olmasını istiyoruz. İskenderun bunu istiyor ve bugün bu salonu dolduran seyircinin heyecanı ve coşkusu bunu açıkça gösterdi” dedi.

Yoksul bir halk çocuğu olan Küçük Adam Muammer’in acıklı güldürüsünü konu alan ve soluksuz izlenen oyunda, iyi ve dürüst bir kişinin, başarısızlığına isyan ederek kötülüğe yönelmesi anlatılıyor. F. Doruk Nalbantoğlu, Gökhan Doğan, Murat Özben, Murat Aslan, Burçin Börü, Sevinç Gediktaş, Saliha Karahasan, Cengiz Altındağ, Özgür Küçüköner, Eda Altunkara, Ercan Uslu, Vahit Yöney, T. Berna Uğurlar, Refik Koral Kısakürek, Umut Verdi Boğaç, Kemal Algan ve Polat Göçen gibi oyuncuların rol aldığı oyunun dekoru Murat Gülmez, kostümü Özge Akarsu, ışığı İbrahim Karahan, müziği Onur Yüce ve koreografisi İzzet Güllü’ye ait.

istek (1) istek (2) istek (3)

 

Önceki İçerik29 Şubat Artık Yıl Nedir
Sonraki İçerikBaşkan Savaş, Cnn Türk Ekranlarında Türkiye’ye Hatay’ı Anlattı