Çocukları için okudular, kazandılar

Çocukları için okudular, kazandılar

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Akçalı Ayla Naci Uyar İlkokulu tarafından hayata geçirilen ve eğitimde hem velilerin çocuklarına daha yararlı bir şekilde yardımcı olmalarını hedefleyen, hem de çocuğun başarısında ailenin rolünün önemine dikkat çeken “Çocuğum için okuyorum” projesinin ödül törenine katıldı. Akçalı Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleşen törende, proje kapsamında sınava tabi tutulan 140 veli arasında birinci olan Hacer Paklar’a altın ödülü ve çiçeğini Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ikinci olan Nilgin Akçay’a ödülünü Arsuz Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Hacer Baysal ve üçüncülüğü elde eden Tezcan Topalı’ya ise ödülünü Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Karabacak takdim etti.

Sağlıklı eğitim, sağlıklı gelecek!

Törende yaptığı konuşmada eğitimin bir ülkenin gelişmişlik düzeyindeki önemine dikkat çeken Proje koordinatörü ve Akçalı Ayla Naci Uyar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Gülistan Görmez, projeye desteklerinden dolayı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile Arsuz Özel Eğitim Etüt Merkezi Kurucusu Sinan Özkan Gökpınar’a teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da ilkokul çağındaki öğrencilerin anne – babaları ve öğretmenlerinden öğrendikleri her şeyin geleceklerini etkilediğini ve bu nedenle de projeyi çok önemsediğini belirterek, “İlkokulda verilen eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu dönemlerde öğrencilere verilen bilgiler kalıcıdır. Çünkü, öğrenciler algılamaya en yüksek olduğu yaş dönemindedir. Bu yaşlarda veremediğiniz bilgilerin bir sonraki dönemlerde telafisi mümkün değildir. Sağlıklı bir neslin yetişmesi için, sağlıklı eğitim verilmesi gerekiyor. Biz, bu bağlamda sevgili öğretmenlerimize ve velilerimize güveniyoruz. Konu eğitimse, konu geleceğimiz olan öğrencilerimiz olursa bizler sürekli destekçiniziz ve her zaman eğitim camiasının yanındayız” dedi.

Konuşmaların ardından Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya desteklerinden dolayı teşekkür plaketini Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın takdim etti.

1 3 4 5