Başkan Toksoy Azerbaycanlı Konuklarını Ağırladı

Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Dr. Tenzile RÜSTEMHANLI ile Azerbaycan Vatan ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Sabri RÜSTEMHANLI dün Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY’un konuğu oldu.
Dörtyol Balıkçı Barınağı girişinde bir restauranda konuklarını ağırlayan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı açıklamada; “Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı, Azeri – Türk Kadınlar Birliği ve Azerbaycan Türk evi Başkanımız Sayın Dr. Tenzile RÜSTEMHANLI ile AZARBAYCAN Vatan ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Azerbaycan’ın Milli Şairi ve Milletveki sayın Sabri RÜSTEMHANLI’yı ilçemizde ağırlıyor olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. İlçemize ziyaretleri Dörtyol Ülkü Ocaklarımızın düzenlediği bir konferansa iştirak amacı taşımakta. Milletçe derin bir üzüntü duyduğumuz Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesinin seneyi devriyesinde konuklarımız hem şehitlerimizi yad ederek aziz hatıralarını yaşatacak, hem de yaşananları hemşerilerimizle paylaşacak.
Biz her zaman iki devlet bir millet olarak acılarımızı da sevinçlerimizi Azerbaycan halkıyla paylaştık. Bundan sonrada onlarla olan gönül bağımız ve muhabbetimiz artarak devam edecek. İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamı’nı Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir. Bu acıları unutmamız mümkün değildir. Eğer dünya bir soykırımdan bahsedecekse, Hocalı’da yaşanan soykırımdan bahsetmelidir.” dedi.
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un ev sahipliğinde yemekli olarak tertiplenen toplantıya Dörtyol MHP İlçe Başkanı Şerif Türker, Dörtyol Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Cemal Talay, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Gün, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Çelebi, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şehri Macit, Dörtyol Ülkü Ocakları Başkanı Kaan Mehmet Tarhan ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Ahmet Karapür katıldı.

my 091

Önceki İçerikMaliye Çalışanları Moral Yemeğinde
Sonraki İçerikŞehir Tiyatrosu, Oyunlarıyla Hatay’ın Her Yerinde