Küçükarmutlu’da öldürülen Yılmaz Öztürk’e yargısız infaz mı yapıldı

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, İstanbul Sarıyer Küçükarmutlu’da polis kurşunuyla hayatını kaybeden 20 yaşındaki Yılmaz Öztürk’ün ölümünü bir soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.
Öztürk’ün son sözü “Abi beni niye vurdun ben evime gidiyordum”
Yarayıcı önergesinde: “20.02.2016 Pazar günü saat 23:00 sıralarında İstanbul Sarıyer’de Küçükarmutlu Fatih Sultan Polis Merkezi’ne bombalı saldırı yaptığı iddiasıyla 20 yaşındaki Yılmaz ÖZTÜRK polis tarafından vurularak hayatını kaybettiğini belirterek; görgü tanıklarının anlatımlarına göre Yılmaz Öztürk, saldırı yapıldığı iddia edilen polis merkezine 700 metre ötede arkasından ateş edilmek suretiyle vurulmuş olduğunu ve son sözünün “Abi beni niye vurdun, ben evime gidiyordum” olduğunu ifade etti. Yine görgü tanıklarının ve öldürülmeden on dakika öncesine kadar yanında bulunan arkadaşının ifadelerini de önergesine taşıyan Yarayıcı: söz konusu ifadelere göre” Yılmaz Öztürk’ün iş çıkışı bir arkadaşıyla buluşarak bir barda bir şeyler içtiklerini ardından eve gitmek üzere ayrılmalarının hemen ardından vurulduğu iddialarına değindi.

“Polis merkezine saldırı olmadığı iddiaları mutlaka aydınlatılmalıdır”
Öztürk’ün vurulmasında açıklanması gereken karanlık noktaların bulunduğunu ve bunların mutlaka açığa kavuşturulması gerektiğini belirten Yarayıcı söz konusu karakol çevresinde oturanların herhangi bir saldırıya ait silah ve bomba sesi duymamalarının şüphelere yol açtığını, bu şüphelerin giderilmesi için mutlaka saldırıya ait mobese görüntülerinin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ifade etti.
Günümüz mobese teknolojisinin geldiği noktaya değinen Yarayıcı; kişinin, kamera görüş alanına girdiği andan itibaren geriye dönük olmak üzere istenilen güne ait tüm görüntülere ulaşılabileceği göz önünde bulundurulursa Yılmaz ÖZTÜRK’ün 20 Şubat 2016 tarihine ait görüntülerinde polis merkezine yönelik keşif veya saldırı görüntülerinin olup olmadığının kolayca tespit edilebileceğini ifade etti.
Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle sorduğu sorular:
1-İstanbul Sarıyer’de Küçükarmutlu Fatih Sultan Polis Merkezi’ne yönelik bombalı bir saldırı gerçekleştirilmiş midir? Saldırıya ait mobese görüntüleri var mıdır?
2-Görüntü var ise Yılmaz ÖZTÜRK saldırıyı gerçekleştirenlerin arasında var mıdır?
3-Yılmaz ÖZTÜRK’ün vurulduğu yer ile polis merkezi arasında ne kadar bir mesafe vardır? Saldırı sonrası çatışmaya rağmen bu mesafe nasıl kat edilmiştir?
4-Yılmaz ÖZTÜRK vurulduğunda silahlı mıydı silahsız mıydı? Arkasından ateş edildiği göz önünde bulundurulduğunda; amaç, kişiyi etkisiz hale getirmekten ziyade doğrudan öldürmeye yönelik bir yargısız infaz mıdır?
4-Uzun bir süre ambulansın gelmemesi dolayısıyla, çevredeki vatandaşların yaralı halde bulunan Yılmaz ÖZTÜRK’ü kendi araçlarıyla hastaneye ulaştırma çabalarına izin verilmediği iddiaları doğru mudur?
5-Günümüz mobese teknolojisi kullanılarak kişinin, kamera görüş alanına girdiği andan itibaren geriye dönük olmak üzere istenilen güne ait tüm görüntülere ulaşılabileceği göz önünde bulundurulursa Yılmaz ÖZTÜRK’ün 20 Şubat 2016 tarihine ait görüntülerinde polis merkezine yönelik keşif veya saldırı görüntüleri var mıdır?

hilmi yarayıcı

Önceki İçerikHatay Kent Konseyi Toplandı
Sonraki İçerikİskenderun Balıkçı Barınağına Çevre Düzenlemesi Yapıldı