Türk Dünyasının Önemli İsimleri Dörtyol’da Konferans Verecek

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde yarın Ülkü Ocaklarının ev sahipliğinde Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azerbaycan Türk’ü sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayı sonucu meydana gelen Hocalı Katliamı’nın 24. yıldönümü vesilesiyle bir konferans düzenlenecek.
Konferansa Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Dr. Tenzile Rüstemhanlı, Vatan ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Sabir Rüstemhanlı konuşmacı olarak katılacaklar. Sanatçı Tansel Ayaz‘ da konferans sonrası Türkistan’dan Tuna’ya Türk Dünyasından ezgilerle bir mini konser verecek.
Dörtyol Ülkü Ocakları Başkanı Kaan Mehmet Tarhan yapmış olduğu açıklamada; “Öncelikle böylesi önemli misafirlerimizi ağırlayacağımız için hem heyecanlı hem de gururluyuz. Ülkü Ocakları olarak Türk Milletinin dünyanın her yerinde sesi olduk. Hocalı sadece bir katliam değil, soykırım olarak da uluslar arası kamuoyunda tanınmalı ve bu soykırımın suçluları cezalandırılmalıdır.
Bu amaçla Dörtyol Ülkü Ocakları olarak her yıl düzenlediğimiz etkinliklerle başta TBMM olmak üzere dünya kamuoyunda da kardeş ülkemiz Azerbaycan lehinde çalışmalar yapmakta ve onların yanında bir duruş sergilemeye çalışmaktayız. Bu yıl istedik ki sadece Ülkü Ocaklarının değil güzel ilçemiz Dörtyol’un tüm kesimlerini de içine alacak bir çağrı yapalım. Bu vesileyle Dörtyol’da bulunan bazı kamu ve sivil toplum kuruluşları ile görüştük. Çağrımıza Dörtyol Belediyesi, Dörtyol Sanayi ve Ticaret Odası, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi, Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı ve S.S Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlıkları olumlu yanıt vererek bu çalışmada bizlere destek oldular ve Azerbaycan Türklerinin her daim yanında oldukları mesajlarını bizimle paylaştılar.
Bu vesileyle Belediye Başkanımız Sn.Yaşar Toksoy’a, Dörtyol Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımız Sn. Cemal Talay’a, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Sn. Ahmet Bölükbaşı’ya, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanımız Sn. Ali Gün’e, Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız Sn. Yavuz Çelebi’ye, S.S Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanımız Sn. Şehri Macit’e sergiledikleri anlamlı duruşlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Konferans bu akşam saat 19:00 da Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.” dedi.

konfrans

Önceki İçerikKörfez İskenderunspor Kendi Evinde Puan Kaybetti
Sonraki İçerikBaşkan Toksoy’dan Ferennaz Arıkan’a Anlamlı Ziyaret