Çevre İllere Verilen Destek ve Teşvikler Hatay’a Da Verilmeli

Hatay Büyükşehir Dernekler Federasyonu’nun öncülüğünde kente tüm görüşlerin yansıtılması ve Sivil Toplum Örgütleri’nin (STÖ) yönetime fikirleriyle dahil edilmesi amaçlarıyla Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri’nde birlik ve beraberlik toplantısı gerçekleştirildi.

Birlik ve beraberlik fikrinin her zamankinden daha da fazla ön plana çıkarılması gerektiğine vurgu yapılan önemli toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Metin Daşçıoğlu, Hatay Asil Gönüllüler Derneği Başkanı Meryem Üs, Armutlu Mahallesi Cami Çevresi Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Süleyman Mengüllüoğlu, Ekinci Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurcan Atasoy, Meydan Çarşısı Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Deliloğlu, Şeyh Ali Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Tekgüzel, Hatay Musevi Cemaat Temsilcisi Azra Cennudioğlu, Ermeni Cemaat Temsilcisi Agop Göğce, Hristiyan Cemaat Temsilcisi Erkan Carcar, Platform Başkanı Ali Kılınç, Domlar ve Romanlar Federasyonu Başkanı Mustafa Karabulut ve kentin önde gelen STÖ’leri katılım gösterdi.
“HATAY’DAKİ BİRLİK VE BERABERLİĞİN TEMİNATI STK’LERDİR”
Kent genelinde faaliyet gösteren ve Hatay’ın menfaatleri doğrultusunda bir araya gelmiş STÖ’lerin birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirmek adına kaynaşması amacıyla düzenlenen toplantıda, her türlü zorluğa kenetlenerek çare bulan ve farklılıkları zenginlik sayan anlayışla hareket eden Hataylıların, gelecekte de bu anlayışla hareket etmeye devam edeceğine vurgu yapıldı.
Türkiye’nin içinden geçtiği zor sürecin ele alındığı toplantıda, özellikle farklılıklara kucak açmış bir kent olan Hatay’da başta dinsel ve mezhepsel olmak üzere etnik ve kültürel hiçbir ayırımın olmadığı ve bu bağlamda renkli toplum yapısıyla Hatay’ın mozaik bir şehir olduğu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlanmış oldu.
BAŞKAN SAVAŞ: HATAY’IN GÖNLÜ ZENGİN İNSANINA HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM
Gerçekleşen toplantıda söz alan Başkan Savaş, “Biz yaklaşık beş sene önce yola çıktık. Hatay’da birlik ve beraberlik toplantıları yapalım dedik. Bu toplantılarda STK Başkanlarımız, Muhtarlarımız ve Belediye Başkanlarımız bize destek verdiler. 2500’ e yakın toplantı yaptık. O toplantılarda herkes birlik, beraberlikten, sevgiden, kardeşlikten ve birbirine karşı bağlılıktan bahsetti. Ve o gün bugündür Hatay’da beş yıldır bu kadar dram yaşanmasına rağmen birbirimize karşı beslediğimiz bağlılık bizim zenginliğimizi ortaya koydu. Sadece din, mezhep, köken zenginliğimiz değil fikir zenginliğimiz de bizlerin bir arada olmasına büyük katkı sağladı. Bu nedenle bu şehirde gerçekten belediye başkanlığı yapmak benim için en büyük onurdur. Yani belki daha büyük makamlarda olunabilir ama bu kadar onurlu ve bu kadar mutlu olamazsınız. Biz Hatay’da gönlü zengin insanlarımıza hizmet etmekten onur duyuyoruz “ ifadelerini kullandı.
“ORTADOĞU’DAKİ KAOS ORTAMININ BİR AN ÖNCE SONLANMASINI UMUYORUM”
Türkiye’de yaşanan terör olaylarına de değinen Başkan Savaş, “Ortadoğu’da yaşanan çatışmalarda kardeş kanının dökülmesi bizleri çok üzüyor. Suriye ve Irak’ta yaşanan kaos ortamının bir an önce durmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
“ÇEVRE İLLERE VERİLEN DESTEK VE TEŞVİKLER HATAY’A DA VERİLMELİ”
Ülke açısından birlik ve beraberliğin önemine Hatay’dan vurgu yapan Başkan Savaş, “Bizlerin buradaki birlik ve beraberliği çok önemli. Sosyolojik, psikolojik ve ekonomik anlamda birbirimize destek olmamız lazım. Çevre illere fazlasıyla verilen destek ve teşviklerin Hatay’a da verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hatay’ın teşvikli iller arasına alınması ve buradaki ekonomik şartların daha rahat bir işleyişe kavuşturulması lazım” diyerek sözlerini noktaladı.
DAŞÇIOĞLU: MEMLEKETİMİZİN RENKLİ TOPLUMSAL MOZAİĞİ TÜM DÜNYAYA ÖRNEK
Hatay Büyükşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Metin Daşçıoğlu, “İlk kaynaşma toplantımızda memleketimizin renkli mozaiğinde birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşadığını tüm dünyaya göstermiş olduk. Bu zor günlerde hiçbir mezhepsel ayrım gözetmeden hep beraber kardeşçe yaşadığımız coğrafyada örnek bir şehir olduğumuzu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber (3) iskenderunhaber (4) iskenderunhaber (5) iskenderunhaber (6) iskenderunhaber (2)iskenderunhaber (2) iskenderunhaber (3) iskenderunhaber (4) iskenderunhaber (5) iskenderunhaber (6)