Hatsu Personeline Saldırı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Altınözü ilçesinde meydana gelen arızaya müdahale eden HATSU ekibine, amacı belli olmayan bir takım şahısların saldırıda bulunduğunu bildirdi.

Genel Müdürlük, Altınözü-Altınkaya içmesuyu kuyusunda meydana gelen elektrik arızasına müdahale etmek için bölgeye giden HATSU Destek Hizmetleri Dairesi’ne bağlı ekiplerin, Altınkaya muhtarı olduğu öğrenilen kişi ve yanında getirdiği şahıslarca rehin alındığını, araçlarına zarar verildiği ve çalışanların hakarete maruz kaldığını açıkladı.

HATSU İdaresi, olayın duyulmasıyla birlikte, idareci ve hukukçulardan oluşan bir heyeti Altınözü’ne gönderdiğini, olay yerinde incelemelerde bulunarak durumun Altınözü Emniyet Amirliği’ne bildirildiğini belirtti.

İlgililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirten İdare, sorunları çözmek için gece gündüz demeden çalışan HATSU personeline yapılan insanlık dışı tavrı kınadıklarını belirterek, haklarını hukuki düzlemde sonuna kadar takip edeceklerini açıkladı.