Başkan Seyfi Dingil ,Feyezan Kanalı Türkiye’ye Örnek Olacak

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, devam eden feyezan kanalı ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. İskenderun Belediyesinin prestij projelerinden olan feyezan kanal projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil beraberindeki heyet ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. Suçıkağı mahallesi eski bağlama mevkiinden denize doğru devam eden ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bölgenin bir cazibe merkezi haline dönüşeceğini belirten Başkan Seyfi Dingil, “feyezan kanalı projemiz Türkiye’de örnek olacak. Burada şu an taban ve duvarların yenilenmesi, mevcut köprülerin gözden geçirilmesi, yaz aylarında denizden su çekerek, suyla doldurulması, bağlama kısmında mevcut olan eski göletin suni gölet haline getirilmesi çalışmaları yapılmaktadır. Daha sonra feyezan kanalının çevresinin peyzaj çalışmasına uygun hale getirilmesi konusunda faaliyetler yapılacak.” ifadelerini kullandı. İ

skenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Feyezan kanalının İskenderun’un yıllardır kanayan yarası olduğuna vurgu yaparak, “kanalının şehir merkezi ile tepeler mevkiinde otlarla kaplı olması, çeşitli evsel atıklarla dolu oluşu nedeniyle çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. Feyezan kanalı feyezan mevsimlerinde dere yatağının yapısına ve çevreye olan etkisini azaltmak amacıyla taşkın ve rusubat kontrolü ıslah yapılarak şehrimiz taşkından korunacaktır. Denize kadar olan 6 km hat üzerinde tüm çalışmalar bittiğinde yepyeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacağız”şeklinde konuştu.

feyazan kanalı (1) feyazan kanalı (2) feyazan kanalı (3)