Kanserden korunmanın en önemli formülü

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim EGEHAN:
“ALTERNATİF TIP, SAĞLIĞINIZI BOZABİLİR”

İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, okulun Edebiyat Öğretmeni Cehide Karpuz’la birlikte, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Egehan’ı ziyaret ederek, kanser ve alternatif tıp hakkında merak ettikleri soruları sordu.

“Medyada yer alan bilgi kirliliğine inanmayın”

Toplantıda, sağlığın pek çok alanında olduğu gibi özellikle kanser hakkında ciddi bir bilgi kirliliği yaşandığını ifade eden Prof. Dr. İbrahim Egehan, “Alternatif tıp, modern tıbbı reddeden bir yaklaşımdır. Medyada ye alan yanlış bilgiler nedeniyle, sağlıklı insanlar bile önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliyor. Özellikle uydu kanallarında, para kazanma hırsıyla kanserden korunma yolları ve kanser tedavisi ile ilgili insanların duygularını sömürüp, bitkisel ilaç pazarlayanlarla sıkça karşılaşmaktayız. Gördüğümüz yayınlarda kanser olanlar ölüme mahkûmmuş gibi anlatıldığı için, kişi büyük bir panik yaşamakta ve bu nedenle istismar edici yanlış bilgilere yönelmektedir. Hastaların çoğu, inanarak alıp kullandıkları bu alternatif bitkisel ürünlerle ilgili, doktorunu bilgilendirmediği için de tedavi sürecinde sıkıntılar doğabilmektedir. Örneğin bu yayınlara inanarak zakkum kullanan ve bunun sonucunda hayatını kaybeden yüzlerce hasta olmuştur. Unutulmamalı ki; vücudumuzda çok farklı hücre yapıları bulunmaktadır ve her tümörün farklı tedavisi vardır. Bu nedenle, bu tür konularda daha hassas olmak ve aklımızın süzgecinden geçirip hareket etmemiz gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Kanserden korunmanın en önemli formülü

Kanser hastalığının tedavi süreci ile ilgili önemli bilgiler paylaşan Prof. Dr. İbrahim Egehan, Türkiye’de her yüz bin kişinin 150’sinde kanser görüldüğünü ifade ederek, “Kanserden korunmak için önerimiz; beslenmenize dikkat edin, düzenli egzersiz yapın, alkol ve sigaradan uzak durun. İnsanlar hasta olmadan önce sağlıklı nasıl besleniyorlarsa, aynı şekilde beslenmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü büyüklerimizin pişirmediği ve geçmişte mutfağa girmeyen bitkileri kullanmak, kişide olumsuz sonuçlar yaratabilir” dedi.
Konuşmaların ardından Edebiyat Öğretmeni Cehide Karpuz ve öğrenciler, Prof. Dr. Egehan’ın açıklamalarından dolayı teşekkür ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

ziyaret (1) ziyaret (2)