İskenderun’da Su Birikintilerini Önlemek İçin Mücadele Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), İskenderun’da yağmur sonrası oluşan su birikintilerini önlemek için geliştirilen projelerin hayata geçirilmeye başlandığını duyurdu.

Yağışlar sonrası oluşan su birikintilerini engellemek ve vatandaşların günlük hayatında yaşanabilecek aksaklıkları önlemek için yağmursuyu hatlarında tarama başlatıldığını belirten Genel Müdürlük, İskenderun ilçesine bağlı Modernevler Mahallesi girişinde bulunan yağmursuyu hattının yetersiz geldiği tespit edilerek çalışma başlattı.

Kanalizasyon Daire Başkanlığı 2. Bölge Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Muammer Aksoy Caddesi üzerindeki yağmursuyu hattında boru çaplarını genişletme çalışması yapıldığını bildiren İdare, 600’lük beton borular ile 800 metre yeni hat döşeme çalışmasının en kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

Çalışmanın hızlı bir şekilde ilerlediğini ve Hatay genelinde oluşan yağmur sorunlarını en aza indirgemek için çalışmaların süreceğine vurgu yapan İdare, yapılan yeni hat döşeme çalışmasında 4 personel, 1 kepçe ve 2 kamyonun görev yaptığını ifade etti.

SU BİRİKİNTİLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR (1) SU BİRİKİNTİLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR (3) SU BİRİKİNTİLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR (5)