Hatay Oruğu Kapılarını Dünyaya Açıyor

Defne İlçesi Gümüşgöze Mahallesinde gerçekleşen açılışta ilk olarak söz alan işletme sahibi Ali Mirioğlu, tesisin Avrupa Birliği Standartlarına ve yasal mevzuata uygun olarak üretim yapmak üzere planlandığını belirterek şunları söyledi: “Biz bu tesisimizde her türlü hijyen kurallarını dikkate alarak son teknoloji makinelerle üretim yapıyoruz. Tesisimiz Hatay’ın yüksek kalitede imalat yapan ilk dondurulmuş oruk üretim tesisidir. Tesis içerisinde üretim alanı, personel bölümü, ham madde stok bölümü, depo, laboratuvar, et ve sebze hazırlama bölümü, imalat ve şekil verme bölümü, pişirme bölümü, ürün soğutma odası, paketleme, ürün stok ve sevk bölümlerinin yanısıra misafir kabul alanları bulunmaktadır. En büyük temennimiz, Şemun Gıda Oruk Üretim Tesisi’nin Hatay’a özgü yöresel ürünlerin tanıtılmasına ve ilimizin ekonomisine katkı sağlamasıdır.” dedi.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ise ilimize özgü bu yöresel lezzetin Hatay’ın zengin mutfağının önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, “Bunun markalaştırılması ve ekonomik değer olarak piyasaya bir şirket aracılığıyla sunulması, bozulmadan Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli noktalarına ticari bir ürün olarak ulaştırılması bizim için önemli bir girişimcilik adımıdır. Temennimiz kısa sürede bu tesisin, kalitesi, tazeliği ve doğallığıyla Hatay Mutfak Kültürünün bir ürününü daha bütün dünyaya yayması ve hem ilimiz hem de ülkemizin ekonomisine kazandırılmasıdır.” dedi.

Tesisin bulunduğu bölgenin Hatay’ın turizm açısından önemli noktalarından birisi olduğunun altını çizen Vali Topaca “Bu özelliği de kullanarak yapacağınız Ar-Ge faaliyetleriyle birlikte bu lezzeti daha geniş kitlelere uluslararası standartlarda sunabileceğinize inanıyorum” diyerek tesisin açılış kurdelesini kesti ve ardından tesisin içerisini gezerek üretimden paketlemeye kadar olan aşamaları yerinde inceledi.

iskenderunhaber (3) iskenderunhaber (4) iskenderunhaber (5) iskenderunhaber (6) iskenderunhaber (7) iskenderunhaber (8) iskenderunhaber (1) iskenderunhaber (2)