Atatürk Ortaokulundan Sosyal Sorumluluk Projelerine Minik Fidanlar Fidan Dikerek Destek Oldu

Her alanda isminden söz ettiren Dörtyol Atatürk Ortaokulu bu kez de doğayı koruma, geliştirme ve canlandırma adına sosyal sorumluluk bilincini öğrencilerine aşılama çalışması başlatmıştır.

Dörtyol Atatürk Ortaokulu ile Dörtyol Orman İşetme Genel Müdürlüğünün düzenlediği Amanos dağı eteklerinde Atatürk ortaokulu için ayrılan Hatıra orman alanına 15.02.2016 pazartesi günü ağaç dikim çalışması yapıldı.

Sosyal sorumluluk bilinci aşılama ve çevreye daha duyarlı bireyler yetiştirme hedefi güden çalışma da öğrenciler, öğretmenler ve veliler kendi fidanlarını dikerek anlamlı bir gün yaşadılar.

Atatürk Ortaokulu 5-B sınıfı Öğrencilerinden Burak ARIKAN’ın Velisi Fettah ARIKAN’ın önderliğinde gerçekleşen etkinlikte hem toprak hem de ormanlar hakkında Orman İşletme Şefi Ali Sami KARA tarafından bilgi aktarıldı.

Amanos Dağları eteklerinde Atatürk ortaokulu adına oluşturulan hatıra ormanında fidanlar toprak ile buluşarak can suyu verildi.

Okul Müdürü Alaittin KARAYİĞİT ‘’Öğrencilerin merak ve ilgisini uyandırarak öğrenme ortamını sağladık. Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğü Tarafından sağlanan Destek ile Öğrencilerimiz toprak ile yakın temas kurarak fidanları diktiler ve ihtiyaç duydukları enerjiyi aldılar. Dörtyolumuzun daha yaşanabilir hale gelmesi ve daha yeşil olmasına katkı sağlamak için her sene öğrencilerimiz ile fidanlarımızı toprakla buluşturacağız.’’ diyerek Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğüne ve öncülük eden okul velisi Fettah ARIKAN’ a teşekkürlerini bildirdi.

P_20160215_115404