Altgeçit’de Peyzaj Çalışmaları Başladı

Altgeçit kısmı açılan Adliye – Arsuz Katlı Kavşağı ile trafik akışını kesintisiz, düzenli ve güvenli hale getiren HBB, şimdi de gerçekleştirdiği peyzaj çalışmalarıyla güzergâhı estetik bir görünüme kavuşturuyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın bölge trafiğinin çözümü için büyük bir çaba sarf ettiği ve temelinin atımı sonrasında başlayan inşa çalışmalarını sık sık yerinde inceleyerek projenin bitimi için üzerinde durduğu Adliye- Arsuz Katlı Kavşağı’nda gerçekleştirilen peyzaj çalışmaları ortaya modern kent standartlarında bir görünüm sunuyor.

BAĞLANTI YOLLARININ TAMAMLANMASIYLA AĞAÇ SAYISI VE ÇİM ALANI MEVCUDUN 2 KATINA ÇIKARILACAK

Kent görünümünün estetik hale gelmesi amacıyla yaılan çalışmalar bağlamında ana arterde kavşak yapım çalışmalarının büyük kısmının sona ermesiyle birlikte 8 bin 500 metrekarelik alanı çimlendirerek orta refüje de 275 adet ağaç dikimi gerçekleşti.

İskenderun’un önemli geçiş noktalarından biri olan ve Hatay’ın önemli geçiş noktalarından biri olarak göze çarpan kavşakta bağlantı yollarındaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte çimlendirme ve ağaç dikimi çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından paylaşılan bilgiye göre kavşak yapım çalışmalarının bütünüyle tamamlanmasının ardından dikilen ağaç sayısı ve çim alanı mevcudun iki katına çıkartılacak.

peyzaj (4) peyzaj (5) peyzaj (1) peyzaj (2) peyzaj (3)