Hz. Hızır Makamına dev proje

Samandağ Belediyesi, Kaymakamlık ile Doğaka işbirliğiyle Deniz sitesi Hz. Hızır Makamının çevresine Sahil Parkı çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki haziran ayı içerisinde bitirilmesi konusunda Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir personeline talimat verdi. Haziran ayıında bitirilmesi öngörülen projenin amacı; Hızır Türbesi makamının çevre düzenlenmesiyle birlikte inanç turizmine katkı sunmak. Bu Projenin tamamlanmasıyla Samandağ ilçesinin en büyük parkı sahil şeridine hayat verecek. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak bir mekanı olması hedeflenen park alanı Samandağ halkına hizmet verecek. Park, yeşil bir mekanda deniz manzaralı bir cennete dönüştürülecek.
Deniz sitesi Hızır Türbesi civarında yapılan park başlangıç olarak yürüyüş hatları ile projenin sınırları belirlendi. Yol kotuna göre tıraşlama yapılıyor. İkili ve üçlü oturma basamakları temeli döküldü.
Hz. Hızır’ın ayak bastığı ve Hz. Musa ile buluştuğu rivayet edilen Ziyaret Türbesi çevre alanının yöre halkı dışında şehir içinden veya şehir dışından gelen misafirlerinde ilgi odağı alacak dev bir proje. Bu kapsamda düzenli ve sağlıklı bir turizm alt yapısının oluşturulması amacıyla görsel olarak çekicilik kazandırılması, esnaf ve işyerlerinin kalitesinin arttırılması, bölgeye olan yatırımların arttırılması, kıyı ve sahil şeridinin temizliğinin ve bakımının gerçekleşmesi. Çevrede turizm değeri yüksek olan yöresel ürünlerin tanıtımı, üretim ve merkezlerinin oluşturulması sağlanacağı bildirildi.
Sahil Parkı mekânda farklılıkların oluşturulması ile otopark alanı oluşturulacak. Yeşil hattın merkezinde dinlenme alanları ile çeşitli aktivitelerin gerçekleştirilebileceği özellikle geleneksel Evvel Temmuz Festivali dönemi sokakta canlılık yaratacak Kültür ve sosyal etkinliklerin gerçekleştirilebileceği alan planlandı.

01 IMG_7461