Belen’in İçmesuyu Sorunu Tarihe Karışıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü(HATSU), Belen ilçesine bağlı Benlidere Mahallesi’nde içmesuyu isale hattı döşeme çalışmalarının kapsamlı bir şekilde devam ettiğini duyurdu.

Belen ilçesinde içmesuyu sıkıntısı yaşanmaması adına Benlidere Mahallesi Alıç mevkisinde 3 adet içmesuyu kaynağının bulunduğunu ve kaynaktaki sudan daha verimli faydalanılması için de 3 adet 25 metreküplük içmesuyu deposunun yapıldığını belirten Genel Müdürlük, kaynağa daha kolay ulaşılması için 1200 metre uzunlukta yolun açıldığını kaydetti.

Kaynaktaki suyun depolara taşınması amacıyla İçmesuyu Dairesi 2.Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 75’lik borularla 300 metre isale hattının döşendiğini belirten İdare, 1 damperli kamyon, 1 paletli ekskavatör, 1 kazıcı yükleyici ve 4 personelin yürüttüğü çalışma ile vatandaşın temiz bir içmesuyuna kavuşacağının altını çizdi.

Yayladağı, Altınözü, Samandağ ilçelerinde olduğu gibi Belen’de de hayata geçen “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” projesi sayesinde Belen’in içmesuyu sıkıntılarına son verileceğini ve kullanıma elverişsiz asbestli borulardan kurtarılacağını belirten Genel Müdürlük, Belen içmesuyu şebekesi inşaatının yüzde 23’ünün tamamlandığını hatırlatarak, döşenecek olan 130 kilometre şebekenin 30 kilometresinin döşendiğini aktardı.

İdare, “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” projesinin tamamlanmasıyla birlikte kayıp-kaçak oranlarının minimum seviyeye ineceğini, enerji tasarrufunun sağlanacağını ve bakım onarım masraflarının azalacağını kaydetti.

BELEN’İN İÇMESUYU SORUNU TARİHE KARIŞIYOR (1) BELEN’İN İÇMESUYU SORUNU TARİHE KARIŞIYOR (2) BELEN’İN İÇMESUYU SORUNU TARİHE KARIŞIYOR (3) BELEN’İN İÇMESUYU SORUNU TARİHE KARIŞIYOR (5) BELEN’İN İÇMESUYU SORUNU TARİHE KARIŞIYOR (9) BELEN’İN İÇMESUYU SORUNU TARİHE KARIŞIYOR (12)