İskenderun Belediyesi ”Kudüs ve Mescid-İ Aksa” Konulu Konferans Düzenliyor

İskenderun Belediyesi kültür hizmetleri kapsamında yeni bir konferans düzenliyor.”KUDÜS ve MESCİD-İ AKSA” konulu konferansa konuşmacı olarak Gazeteci-yazar Mustafa Özcan katılacak.

Aynı zamanda Mavi Marmara yolcusu olan Mustafa Özcan’ın konu ile ilgili olarak çok sayıda derleme yazıları bulunuyor. Konferans, İskenderun Belediyesi ile kısa adı (HASİP) olan Hatay Sivil İrade Platformu işbirliğinde düzenlenecek. İslam’ın Mekke’de ilk tebliğ edildiği günlerde İslam dininin en önemli ibadetlerinden biri olan namazın Mescid-i Aksa’ya yönelerek kılınması İslam’ın ilk kıblesinin bulunduğu Kudüs şehrinin önemini açıkça gösterir.

Müslümanlar bu ilk kıblenin kutsiyetini idrak ederek tarih boyunca buraya sahip çıkılması gerektiğinin bilinciyle hareket etmiş ve bu mukaddes beldeyi her zaman koruyarak tevhit inancının bayrağı altında bulunması gerektiğine inanmışlardır. Büyük önem arz eden konu üzerinde düzenlenen konferans 13 Şubat 2016 Cumartesi günü saat:19.30’da İskenderun Belediyesi Kültür Sarayında yapılacak.

kudüs ve mescid-i aksa