Aalen Heyeti’nden Başkan Savaş’a Nezaket Ziyareti

Dünyanın büyük bir sorunu haline gelen mülteci ve sığınmacı olgusunun doğurduğu eğitimsizlik problemi çerçevesinde Hatay’da bulunan mülteci çocukların eğitimine katkı sunmak için ilimize gelen kardeş şehrimiz Aalen’in Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve beraberindeki heyet, 6 Şubat Cumartesi günü, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

20 YILDIR SÜREGELEN KARDEŞLİKLE KURULAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR

Yaklaşık 20 yıldır süregelen kardeşlik bağlarıyla birbirine kenetlenen Hatay ile Aalen şehirleri, zor günlerde birbirlerine yaptıkları maddi ve manevi yardımlarla tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir gönül köprüsü ile ikili ilişkileri güçlendirerek devam ettiriyor.

Aalen’de başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan yardımları Reyhanlı’da okul yaptırmak için kullanmak isteyen Alman Heyeti, Başkan Savaş’ın Hatay’a yakışan konukseverliği ve konuklara gösterdiği samimi ilgi karşısında ilimize bir kez daha hayran kaldı.

BAŞKAN SAVAŞ: YARADANA SIĞINDIKÇA SOSYAL BARIŞ OLUR, KARDEŞLİK, KOMŞULUK GELİŞİR

Eğitimin toplumsal hayattaki önemini her fırsatta dile getiren ve eğitim konusunda gösterdiği hassas tutumu herkesçe bilinen Başkan Savaş, “Kardeşlerimizin bu ince düşüncesi bizi çok memnun etti. Onları burada görünce çok mutlu oluyoruz. Mültecilerin yaşadığı sorunlara çözüm üretebiliyorsak ne mutlu bize” diyerek gerçekleşen nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Almanya’ya gerçekleştirdiği ziyaretten detaylar da anlatan Başkan Savaş, inançlı olup yaradana sığınıldığı müddetçe her zaman sosyal barışın sağlanacağını, komşuluğun, kardeşliğin kazanacağını belirtti.

HAMM: ALMAN- TÜRK DOSTLUĞUNUN PEKİŞMESİ İÇİN DAHA FAZLA ŞEHİR KARDEŞ OLMALI

Almanya ile Türkiye’nin dostluğunun pekişmesi adına daha fazla şehrin kardeş olması gerektiğini vurgulayan Aalen Sol Parti Meclis Üyesi ve Kardeş Şehir Hatay Sorumlusu Roland Hamm, “Sıcak ev sahipliğiniz için çok teşekkür ederim. Başkanımız Lütfü Bey sayesinde kendimizi evimizde gibi hissediyoruz” dedi.

“HATAY, BAŞKAN SAVAŞ İLE DAHA GÜZEL, SICAK VE HUZURLU”

Konuşmasına devam eden Hamm, “Aynı zamanda buraya her gelişimizde bir belediye başkanı şehrini nasıl bu kadar güzel yönetir onu görüyoruz. Başkan Savaş’ın çalışmaları ile Hatay daha güzel, çekici, sıcak ve huzurlu oluyor. Buradan dönünce Aalen’deki arkadaşlarımıza burada edindiğimiz tüm tecrübeleri aktaracağım” ifadelerine yer verdi.

AALEN HEYETİ’NE HATAY’A ÖZGÜ ÜRÜNLER HEDİYE EDİLDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Anı Defteri’ne ziyaret hakkındaki düşüncelerini aktaran misafirlere, ilimizin kendine has ürünleri ile ipekböceğinden yapılan el dokuması ürünler ve Antakya kahvesi hediye eden Başkan Savaş, günün anısına Alman Heyeti ile birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek bu anlamlı ziyareti ölümsüz kıldı.

image_5 image_7 image_17 image_18