Fatih Ortaokulu’ndan 300 Aileye 300 Ziyaret Gerçekleşecek

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokullar arasında Dörtyol Özerli Mahallesinde eğitim öğretim yapan Fatih Ortaokulunda eğitim başarısını artırmak için değişim süreci başlatıldı.
Özerli Çay Mahallesinde 1989 yılında ilkokul olarak eğitim hayatına başlayan Fatih Ortaokulu geçtiğimiz yıllarda yapılan 18 derslikli yeni binasının tamamlanmasının ardından okulların ilk ve ortaokul olarak değişim sürecinde Ortaokul olarak eğitime tahsis edildi.
Mevcut Okul Müdürünün İzmir’e tayin olmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2015-2016 Eğitim öğretim yılı başında okula yeni bir idari kadro görevlendirmesi yapıldı.
Okul Müdürü olarak atanan Kürşat Taşkın; “Bu eğitim öğretim yılının ilk günlerinde bu okulda göreve başladım. Okulumuzda görev yapan tüm öğretmen ve eğitimci arkadaşlarımızla birçok kez toplantılar yaparak okulumuzun çehresi ile öğrencilerimizin başarısı için istişare de bulunarak eğitim çıtamızı yükseltmek için çalışmalarımıza hız verdik” dedi.
Okul Müdürü Kürşat Taşkın, 18 Dersliğimiz bulanan okulumuzda 2’de anasınıfımız mevcut. Anasınıfı öğrencilerimizle birlikte toplam 320 öğrenciye 26 idareci ve öğretmenizle eğitim öğretim hizmeti veriyoruz. Ayrıca okulumuzda 4’de hizmetli personel görev yapmakta. Okulumuzda okuyan öğrencilerimizin bir çoğu sosyal, ekonomik ve kültürel olarak farklı ailelerin çocuklarından oluşmakta. Bu farklılıkları ortadan kaldırmak için öğrencilerimize yönelik birçok sosyal aktivite olarak geziler, spor etkinlikleri yaptık, halende devam etmekteyiz. Okulumuzda öğrencilerimizin resme olan ilgilerini arttırmak için bahçe duvarlarımızı Resim öğretmenimiz önderliğinde çizilen resimler öğrencilerimiz tarafından resmedilerek rengarenk bir görüm elde ettiler.
ÖZVERİYLE ÇALIYIŞORUZ
Spor faaliyetleri arasında futbol, masa tenisi ve diğer spor aktivitelerini yaparak başarılı öğrencilerimiz arasından okul takımları kurduk. Bunun yanında gezi ve kültürel faaliyetleri yapmaktayız.” dedi.
Okul Müdürü Kürşat Taşkın, okulu da eğitim kalitesini arttırmak için öğretmenlerin çalışmalarını özveriyle sürdürmekte olduğunu belirterek; “Öğrencilerimizin başarısı için okulumuz içerisinde tüm öğrencilerimizin katıldığı deneme sınavları yapıyoruz. Çünkü bizim öncelikli hedefimiz öğrencilerimizin başarılı olmalarıdır.” açıklamasını yaptı.
300 AİLEYE 300 ZİYARET BAŞLATTIK
Okul Müdürü Kürşat Taşkın; “Okulumuz öğretmen ve okul aile birliğinin de desteğiyle okulumuzda okuyan 300 öğrencimizin ailesinin hepsini ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerdeki amacımız öğrenci velilerimizin de okulumuzdaki eğitim kalitesinin yükseltilmesinde gönül bağı katkıları olsun.
Yaklaşık bir ay içerisinde 90 öğrenci ailesini evlerinde ziyaret ettik. Tüm öğrencilerimizin ailelerinin sosyal, ekonomik ve kültürel farklılıklarıyla birlikte okulumuza olan rağbetlerini artırmak, dolayısıyla öğrencilerimizin başarısı için el ele vermeyi hedeflemekteyiz” diyerek eğitim yılı sonuna kadar 300 aile ziyaretlerini tamamlayacaklarını kaydetti.

iskenderunhaber (1) iskenderunhaber (2) iskenderunhaber (3) iskenderunhaber (4) iskenderunhaber (5)