Hatay Büyükşehir Belediye Lütfü Savaş ,“ Spora Destek” kategorisinde yılın yerel yöneticisi seçildi

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen “ Yılın Yerel Yöneticileri Belirleniyor” anketinde, “ Spora Destek” kategorisinde yılın yerel yöneticisi seçildi.
SPORA DESTEK VEREN YILIN YEREL YÖNETİCİSİ ÖDÜLÜ LÜTFÜ SAVAŞ’IN
Hatay’da yaptığı “Spor Kompleksi ve Spora Destek Çalışmaları” ile ödüllendirilen Başkan Savaş, düzenlenen ödül törenine katılamaması sebebiyle gönderdiği mesajda, “Tabii ki bu ödüller insanda özgüveni geliştirdiği gibi gelecekteki vizyonel çalışmalarında da güç ve şevk verir. Anket çalışmaları bu nedenle önemlidir. Bu çalışmaları takdirle değerlendiriyorum. Bu anlamda böyle bir çalışmaya imza atan Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi’ni kutluyor ve teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
SAVAŞ: SADECE SPORCULAR İÇİN DEĞİL SPOR YAPMAK İSTEYEN HERKES İÇİN DEV BİR KOMPLEKS KURDUK
Hatay’ın spor anlamında önemli bir güç ve merkez haline gelmesine yönelik çalışmaları ile dikkat çeken Başkan Savaş, kendisine layık görülen ödülle ilgili olarak, sportif alanda belirledikleri hedefler doğrultusunda önemli adımlar attıklarını ve çalışmalarının takdir edilmesinin kendilerini oldukça memnun ettiğini dile getirerek mesajına şöyle devam etti,“Benim spora bakış açımı herkes biliyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü bünyesinde futbol, basketbol, voleybol, atletizm, taekwando, jimnastik, karate gibi birçok branşta mücadele eden sporcumuz var. Kendilerine verdiğimiz destekleri karşılıksız bırakmıyor, ulusal ve uluslar arası arenalarda elde ettikleri başarıları ile bizi, tüm Hatay’ı gururlandırıyorlar.

Biz de Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak, spora ve sporcularımıza başarılı olabilecekleri ortamları oluşturmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin en büyük 2. Spor kompleksi olma özelliğine sahip tesisimiz oldukça önemli bir yatırım. 21 spor branşının icra edilebileceği biçimde İstanbul Teknik Üniversitesi’nden öğretim üyesi arkadaşlarımız ile tasarladık. Yüzme yarışlarının yapılacağı 4 adet yarı olimpik havuzumuz var. Sporcularımızın barınma ihtiyacını karşılayabilecek suit odalarımız da mevcut. Sadece sporcularımız için değil, spor yapmak isteyen herkes için önemli bir kompleks kurduk. Bunu dışında yeni spor alanlarının oluşturulması, farklı branşlarda çeşitli sportif etkinliklere ev sahipliği yapma ve amatör sporların desteklenmesi gibi alanlarda da çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
Hacılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine yoğun programı nedeniyle katılamayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş adına ödülü Av. Ali Yılmaz, Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Genel Yayın yönetmeni Mehmet Oğuz’un elinden aldı.

012